Отидете към основна версия

8 590 34

Виждали ли сте лимузината Nissan President? Продава се една такава

  • nissan-
  • president-
  • лимузина-
  • япония-
  • русия

4,4-литров бензинов двигател с мощност 200 конски сили и задното задвижване

На уебсайта auto.ru е публикувана за продажба една много интересна японска лимузина. Става дума за първото поколение на Nissan President, което е пуснато на пазара през 1979 година. Продавачът иска да получи 17 000 евро за тази рядка кола. Въз основа на снимките, може да се предположи, че колата е в много добро състояние. Пробегът на лимузината е 93 600 километра. Общо колата е имала само двама собственици.

Според продавача колата често се използва в ретро ралита, изложби и рекламни снимки. Автомобилът е оборудван със стандартен 2-зонов климатик. 4,4-литровият бензинов двигател е монтиран под капака, а пък задвижва задната ос. Мощността на агрегата е 200 конски сили. Двигателят работи съвместно с тристепенна автоматична скоростна кутия. Максималната скорост е 195 км в час.

В обявата се казва, че колата е с „история“ , но продавачът не дава подробности за предишния собственик на лимузината.

Производството на модела стартира в Япония през далечната 1965 година. Според една от легендите тази лимузина на Nissan е била в колекцията на генералния секретар на ЦК на КПСС Леонид Брежнев. Освен това историите за това как японската лимузина е стигнала до главата на СССР са много различни. Няма обаче официално потвърждение на тази информация. Също така се твърди, че такава кола за известно време е принадлежала и на Московската патриаршия.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 20 гласа.

Свързани новини