Отидете към основна версия

7 612 39

Toyota е "Най-американският автомобил"

  • toyota camry

Медиите зад Океана обявиха японски седан за "Най-американският автомобил". Това звание е присъдено на модела Toyota Camry благодарение на големите продажби на автомобила в САЩ. Едно от условията за да попадне в тази класация даден автомобил е минимум 75% от компонентите да са направени в САЩ.

Във връзка с това ще кажем, че Toyota Camry се произвежда в два американски завода - в щатите Кентъки и Индиана. Още един японски автомобил, отговарящ на тези критерии се нареди в челото на класацията. Става дума за  Honda Accord, който се нарежда веднага след лидера Toyota Camry.

Чак на трето и четвърто място са класирани американски модели. Chevrolet Malibu, който през миналата година беше пети, сега се изкачва с две места нагоре, а четвъртата позиция е за новото поколение на Ford Explorer. В престижната петорка влиза още един япоски автомобил - Honda Odyssey.

На местата от шесто до десето са класирани Toyota Sienna, Jeep Wrangler, Chevrolet Traverse, Toyota Tundra и GMC Acadia. Явно японската инвазия в САЩ продължава с пълни сили, защото през миналата година победител в това своеобразно състезание беше американския пикап Ford F-Series.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Китайци показаха евтин и същевременно луксозен седан

    Китайската компания Chery разпространи първите официални снимки на своя луксозен седан Aririzo 8. Моделът, който трябваше да дебютира на отложеното ав ...
    12.04.2022
    2 384
    8
  • Toyota Camry

    Извън родината си името Toyota обикновено се свързва с компактните автомобили, благодарение на които японската марка се радва на стабилни пазарни пози ...
    12.03.2005
    4 831
    0