Last news in Fakti

29 Юни, 2011 11:09 7 602 39

Toyota е "Най-американският автомобил"

  • toyota camry

Медиите зад Океана обявиха японски седан за "Най-американският автомобил". Това звание е присъдено на модела Toyota Camry благодарение на големите продажби на автомобила в САЩ. Едно от условията за да попадне в тази класация даден автомобил е минимум 75% от компонентите да са направени в САЩ.

Във връзка с това ще кажем, че Toyota Camry се произвежда в два американски завода - в щатите Кентъки и Индиана. Още един японски автомобил, отговарящ на тези критерии се нареди в челото на класацията. Става дума за  Honda Accord, който се нарежда веднага след лидера Toyota Camry.

Чак на трето и четвърто място са класирани американски модели. Chevrolet Malibu, който през миналата година беше пети, сега се изкачва с две места нагоре, а четвъртата позиция е за новото поколение на Ford Explorer. В престижната петорка влиза още един япоски автомобил - Honda Odyssey.

На местата от шесто до десето са класирани Toyota Sienna, Jeep Wrangler, Chevrolet Traverse, Toyota Tundra и GMC Acadia. Явно японската инвазия в САЩ продължава с пълни сили, защото през миналата година победител в това своеобразно състезание беше американския пикап Ford F-Series.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дошо

    33 12 Отговор
    Страхотна е Тойотата на снимката.ЗА Тойотата немога да кажа, но Хонда Акорд седан се прави изцяло в Япония, в щатите се прави версията КУПЕ.

    Коментиран от #13

  • 2 chevrolet

    26 14 Отговор
    Не са глупави Американците :)

    Коментиран от #3

  • 3 Japan_power

    41 22 Отговор

    До коментар #2 от "chevrolet":

    Според мен също не са. Само нашия приятел user-а непрекъснато плюе по японските коли, а те са предпочитане навсякъде по света.

    Коментиран от #6, #7

  • 4 Дядо Мраз

    24 14 Отговор
    Не случайно Хонда имат 4 завода в Щатите, а Тойота - 6. В последните години, въпреки проблемите с изтеглени от пазара автомобили, те се справят доста по-добре от американските производители.
  • 5 user

    17 53 Отговор
    Само да попитам - коя компания прибра 19,2 млн.!!! МПС-та заради дефекти, които убиваха хора по пътищата ? Коя компания заслужи призванието "дефектната компания" ? Коя компания пращаше служители си да изкупуват катастрофиралите МПС-та, за да прикрият причините за катастрофите ? Коя компания години наред е знаела за дефектите, но е преценила, че загубата на човешки животи на този етап е "приемливо" и не е предприела мерки, за да изтегли обратно дефектните си МПС-та ? Коя компания я глобиха с над 50 млн. долара, защото произвежда дефектни коли ? Отговорът на всички тези въпроси започва с то и завършва на -йота ! Това е класация за автомобили, чиито части са Американски - не е класация за качество, надеждност или сигурност, та в този смисъл не виждам кое и е "престижното" ! Просто жълтурите най-накрая разбраха, че с неграмотните си работници в схлупените фабрики не могат нищо смислено да произведат и затова изнасят производството навън - с чужди компоненти, с чужди идеи и чужда работна ръка - това е единственият начин жълтите щайги да се приближат малко до качествените Европейски или Американски автомобили - да няма нищо японско в тях освен емблемата ! А ако почнат и да си плащат за кражбите на инженерни идеи ... защото досега нищо сами не са създали - само крадат концепцията и я правят по-евтино - оригинали сами не могат да създават ! Бива ги да влагат нискокачествени материали, да олекотяват колите и да пестят от дизайнери - затова МПС-тата им са дефектни, пластмасови и грозни !

    Коментиран от #8, #14, #20, #23

  • 6 BMW

    16 41 Отговор

    До коментар #3 от "Japan_power":

    Направо е смешно, че въобще сравнявате японските колици със зверовете от Германия.
    Все едно да сравнявате джапанки с маратонки "adidas" или "puma"
  • 7 user

    13 42 Отговор

    До коментар #3 от "Japan_power":

    Хе хе - ако жалката ти дефиниция за глупав е - човек който има повече пари от теб и кара качествена Германска лимузина - ДА, такъв съм ! А ти си карай евтината пластмаска и избягвай лявото платно - не е за жълти! Не забравяй да посетиш сервиза - важно е ! А японските легени са препдочитани само в япония и Америка - в япония защото няма избор - остров е, ако не знаеш, а в Америка - защото е пълно с бедни емигранти ! В Европа са предпочитани Европейските - това може лесно да се провери в Гугъл, но обикновено липсата на пари и неграмотността са свързани! Смешно е да убеждаваш, че евтиното е по-добро от скъпото - но няма как да го разбереш!

    Коментиран от #9, #12, #16, #28, #30

  • 8 Дошо

    31 8 Отговор

    До коментар #5 от "user":

    Я вземи си посъбери мислите и тогава си синтезирай мнението под формата на текст, защото в тоя коментар си изписал една камара противоречия.Ще ти подхвърля само някои идеи за корекция:
    Значи една огромна част от автомобилите на Тойота и в частност Япония се правят в Щатско нали така?А така, и има бая ,,дефекти" нали?За това са ти виновни необразованите японци вместо квалифицираните умни американци дето ги сглобяват и сами правят частите.Започна ли да чаткаш на къде бия?

    Коментиран от #10, #11

  • 9 Сако

    29 13 Отговор

    До коментар #7 от "user":

    Според мен един Голф 6 е доста по-евтин от една Хонда Сивик. Ако не вярваш провери. Така, че не всички японски коли са по-евтини от европейските. А, че са по-качествени това е ясно на всички, с изключение на теб;
  • 10 Дошо

    21 7 Отговор

    До коментар #8 от "Дошо":

    А и още нещо да ти кажа.Смятай как са проектирани тези автомобили щом дори американската намеса неможе да ги превърне в лош вариант за полкупка.Айде стига, че много взех да ти подсказвам.
  • 11 Караиванов

    34 4 Отговор

    До коментар #8 от "Дошо":

    Дошо не съм ти фен принципно, но този път са напълно прав. Не съм фен и на японските коли, но да се говорят глупости от сорта, че били некачествени е тъпо и необосновано
  • 12 S

    27 4 Отговор

    До коментар #7 от "user":

    Лесно може да се провери в google , че 3/5 първенците за качество в НКАП са японки. И твойто ауди Б5 не присъства никъде с всичките си консумативи (алум. носачи цър-пър) Не ти лесно и на тебе да говориш на изуст ;(
  • 13 Джони Браво

    8 11 Отговор

    До коментар #1 от "Дошо":

    Че се излагаш е видно, но поне не заблуждавай и хората. От 20-ина години си има поколения американски акорд седан, който се прави само в и за Щатите.

    Коментиран от #15

  • 14 :P

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "user":

    Коментара ти пак е като разговор между пияна жена с п'тката и...:D
  • 15 Дошо

    22 4 Отговор

    До коментар #13 от "Джони Браво":

    Ми колега аз това съм го прочел във форума на Хонда не си съчинявам.

    Коментиран от #18

  • 16 J20A

    18 6 Отговор

    До коментар #7 от "user":

    Би ли споделил какъв точно немски "звяр" караш ако не е тайна?

    Коментиран от #17

  • 17 Fairing decal of the Japanese character 隼, pe

    22 4 Отговор

    До коментар #16 от "J20A":

    Пернишките принцове какво може да карат,освен Vw Golf 3 Gti,
    затъмнени стъкла,лети джанти,вежда на фаровете,светещи пръскалки на миячното,лепенки "Sparco","Lovato",cd "Pioneer",
    елипси "Jbl",,усилвател "Thunder",ароматизатор борче на огледалото такива зверове

    Коментиран от #36

  • 18 Anonymous.

    3 4 Отговор

    До коментар #15 от "Дошо":

    Ми колега не е лошо да четеш по-внимателно.

    Коментиран от #21

  • 19 шошо

    2 9 Отговор
    http://auto.dir.bg/news.php?id=8944828
  • 20 reality

    44 3 Отговор

    До коментар #5 от "user":

    Виждам че си постигнал мечтата на цървула да кара Е36 с аспуси Ремус но нищо друго не си успял.Да плюеш по коли които дори не си виждал е смешно.А понеже нямаш никакви технически познания не е уместно да определяш кой какви инженерни решения е крал и кой в какви схлупени фабрики работел.
    Между другото поне половината японски коли вече са по скъпи от корубите на Фолксваген но въпреки това се продават добре.
    Явно теорията ти за евтини коли и материали не се връзва.
    Може би искаше да кажеш че японците правят по качествени коли на същата цена.
    А за лявата лента мога само да ти се изсмея.С твоята германска коруба трябва да бягаш далеч щом се появи японски спортист.Германците още се чудят как да направят по бърза кола от Нисан ГТР но ти такива коли не си виждал , само голфове и дърти тройки и там германското е номер едно.

    И ще те помоля най накрая да съобщиш къде прочете колко милиона коли е върнала Хонда и колко стотици хора е убила.
    Защото аз имам информация че БМВ ,Мерцедес и други германски фирми са върнали доста повече коли от Хонда за проблеми със спирачки и двигатели.При това Мерцедес до последно е укривал проблема.Скоро за подобни неща съобщиха и в Америка за Ауди.
    Явно не са те информирали и теб в джунглата за да знаеш че времената се променят и вече Голф 3 и БМВ Е36 отдавна са в музея и в гробниците в нормалните държави.
  • 21 Дошо

    14 3 Отговор

    До коментар #18 от "Anonymous.":

    ОБЕЩАВАМ КАТО СИ ПРОДАМ КОЛАТА И СЕ СДОБИЯ С ДРУГА ДА ПИША МНОГО МНОГО РАДКО В ТОЯ САИТ
    Айде стискаите палци
  • 22 Evolution

    3 10 Отговор
    Това че Митсубиши, Хонда, Субару са качествени японски коли, не означава че и другите са такива ;) (изключвам Лексус, Инфинити)

    Коментиран от #24

  • 23 lexus

    13 5 Отговор

    До коментар #5 от "user":

    vij VAG kolko pribraha i za kakvi problemi i posle se obiasniavai.
  • 24 ?

    4 9 Отговор

    До коментар #22 от "Evolution":

    za honda sam saglasen che sa kachestveni no za drugite ne.a i zashto izkliuchvash lexus a vkarvash mitsubishi i subaru v klasaciata za kachestvo.subaru se troshi kato luda i to vse skapi neshta.
  • 25 niki

    5 3 Отговор
    to3 pat kak taka ne oplyoha markata toyota
  • 26 ares i emo

    5 24 Отговор
    Да си карат тъпите японски каруци в америка тогава оставете немските на нас
  • 27 plamen

    2 22 Отговор
    E.ATI TAPITE AMERIKANCI IMAT KOLI ZVEROVE A KARAT 6TAIGITE NA DRUGITE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #29

  • 28 uSER

    18 1 Отговор

    До коментар #7 от "user":


    Престани да нервиш всички с присъствието си!
  • 29 Дошо

    13 3 Отговор

    До коментар #27 от "plamen":

    Като пораснеш ще разбереш, че големия двигател не е всичко

    Коментиран от #35

  • 30 razbirko

    17 0 Отговор

    До коментар #7 от "user":

    Защо мислиш че този на когото отговаряш има по малко пари от теб, включително и аз, и освен това е пълно с върнати лизингови МВ и БМВ от заможни батковци дето не могат да си обслужват кредитите и дето са демонстрирали благосъстояние
  • 31 обективност

    17 1 Отговор
    Много дразнещо е господин модератора да изрязва пасажи от коментарите по своя преценка.Ако има нецензурни думи добре може да сложи точки и дори да пише че коментарът е нецензурен.Но да се трият думи и да се оставят обезсмислени текстове не е приемливо.
    Освен това крайно време е да уточним че думи като село и цигански не са нецензурни.

    Преди време имаше такава дискусия и не искам отново да я повтарям.
    Моля модераторът да отчете обективно тези факти и да не трие произволно неща които на него му се струват некрасиви.

    Коментиран от #34

  • 32 Пич

    3 17 Отговор
    Наистина уникално американски/пенсионерски/ е тоя автомобил.Лично аз го препоръчвам на всички с наднормено тегло и без грам усет за това какво всъщност трябва да представлява един автомобил който да те кефи като го видиш , а не контейнер за превоз на стоки/картофи, овце и т.н./от точка А до точка Б.

    Коментиран от #37

  • 33 КУРТИ

    14 2 Отговор
    МЕЧТАЯ СИ ЗА ЕДНА ТОЙОТА ТУНДРА ! ИЗКЛЮЧИТЕЛНО КРАСИВ ПИКАП ! ПОСЛЕ НЕКА МИ КАЗВАТ СЕЛЯНИН !
  • 34 mtlb

    2 2 Отговор

    До коментар #31 от "обективност":

    Модератора е приятел на USER-A.:):):)
  • 35 M POWER

    2 8 Отговор

    До коментар #29 от "Дошо":

    http://www.facebook.com/home.php#!/pages/%D0%94%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B3%D0%BD%D0%B5%D0%BC-%D0%BD%D0%B0-%D0%94%D0%BE%D1%88%D0%BE-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B8-%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B8-NISSAN-GT-R/190406097675126 ХоХоХОООооооООо
  • 36 Pernik

    14 0 Отговор

    До коментар #17 от "Fairing decal of the Japanese character 隼, pe":

    Братле стига сас тоиа Перник ела да пиеме кафе и ще видиш колко малко голфове има.Остави тапотиите на Слави Учиндолски и други видни селианчета :)
    От ПК сам и имам 3 коли СААБ 95 Аеро и Тойота Авенсис както и един Яарис на жената,,,,голф 2,3,4, е доста проста кола :)
  • 37 razbirko

    3 0 Отговор

    До коментар #32 от "Пич":

    Значи картофите ще ги сложим в това камри, а пък на пич като теб ще ти вземем баничарка на старо да се возиш, щото камрито е заето вече с картофите.
  • 38 ТОНЧО

    1 0 Отговор
    ТЪПИ И ЯПОНСКИ СА ДВЕ ПРОТИВОПОЛОЖНИ НЕЩА.ДРУГАРИТЕ ГЕРМАНЦИ ОТДАВНА СА ПРИЗНАЛИ ЧЕ ЯПОНЕЦА Е НАЙ-НАЙ...
  • 39 Пепи

    0 1 Отговор
    Всеки човек зад аокеана с големи финансови възможности кара немско премиум возило. Същото важи и за Япония. За тези със спортен дух и финансови възможности има и Порше. Естествено не може и без Ферари, Ламбо, Мазерати, Астън Мартин. А средната класа наистина обича японско и корейско, по-малко бърка в джоба. Айде със здраве!