Отидете към основна версия

5 808 14

Mercedes разкри мощността на четирицилиндровото C63 AMG

  • mercedes-benz-
  • amg-
  • gt-
  • c-klasse-
  • c63

Германската компания даде повече информация за хибридните АMG-та

Снимки: Mercedes

Както вече няколко пъти ви информирахме, най-мощните модели на Mercedes ще бъдат задвижвани от хибридна сила, която ще комбинира бензинов двигател и електромотор, който да повиши значително характеристиките на автомобилите в които ще се използва, като същевременно покрива екологичните изисквания.

След като слуховете за четирицилиндрова C-Klasse AMG бяха потвърдени, по-рано днес от Mercedes разкриха и повече информация какви ще са техническите характеристики на най-мощната "цедка". Бензиновият мотор е с обем от 2.0 литра и е взаимстван от А45 AMG, но тук е монтиран надлъжно и модифициран, за да достигне мощност от 442 конски сили.

В задната част може да се намери електромотор, който генерира 201 конски сили и е свързан с двустепенна трансмисия, подобна на тази при Porsche Taycan. Втората скорост се включва при скорост над 140км/ч, за по-добро ускорение. Въртящият момент от 320 нютон метра се предава към задните колела чрез диференциал с ограничено приплъзване, но при нужда, част от него може да бъде отдаван и към предните колела.

Сумарната мощност на двата мотора достига 553 конски сили, а от Mercedes обещават новото C63 да „превъзхожда сравними автомобили с V8 двигатели без хибридно задвижване“. За сега не се споделят данни относно екологията и колко километра ще може да изминат автомобилите с едно зареждане, но едва ли много от хората се интересуват от тях в момента.

От германската компания разкриха и повече информация за най-мощното AMG GT 4 Door AMG 73e, което освен доста дълго име, разполага със същата конфигурация електромотор в задната част, но и с 4.0-литров осмак в предната. Сумарната мощност, генерирана от хибридното задвижване ще е точно 804 конски сили, а максималният въртящ момент ще достига 1000 нютон метра. Благодарение на тези данни, ускорението до 100км/ч. ще отнема под 3 секунди след старт от място.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.

Свързани новини