Last news in Fakti

11 Април, 2021 11:30 2 940 3

Хибридните AMG-та ще се зареждат докато „дрифтят“

  • mercedes-benz-
  • amg-
  • c63

Преобразуваната енергия от въртенето на гумите ще бъде използвана, за да допълва батерията

Хибридните AMG-та ще се зареждат докато „дрифтят“ - 1
Снимки: Mercedes

Както наскоро ви информирахме, новите AMG-та ще бъдат оборудвани с хибридно задвижване, като при най-мощните изпълнения, то ще бъде осигурено от 4.0-литров V8 бензинов двигател, който ще отговаря за предната ос и електромотор с 201 конски сили, който ще задвижва задните гуми.

Хибридните AMG-та ще се зареждат докато „дрифтят“

Подобна конфигурация, но с 2.0-литров четирицилиндров двигател ще видим и при новото C63 AMG, което се очаква да дебютира съвсем скоро. Покрай подготовката за премиерата на новите хибридни AMG-та, германската компания разкри и интересни подробности относно зареждането на батерията.

Хибридните AMG-та ще се зареждат докато „дрифтят“

Както най-вероятно знаете, по-голямата част от електрифицираните автомобили предлагат рекупериране на енергията или с други думи, батерията се зарежда, когато натискате спирачките или пък се спускате по наклон. Изглежда от спортната дивизия на Mercedes са открили и интересен начин по който това да се случва, а именно когато дрифтите. Излишната енергия, която се осигурява от гумите при така нареченото пързаляне, бива връщана към батерията и по този начин тя се зарежда и допринася за по-голям пробег.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво на умниците

    7 2 Отговор
    Открили са перпето мобиле.

    Коментиран от #2

  • 2 Открили са

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Браво на умниците":

    начин да подстрекават разни некадърници да се правят на майстори което често приключва с грозни сцени.
  • 3 Ти да видиш!

    8 2 Отговор
    По същата логика, можеше да сложат и един вятърен генератор на покрива. Авторчето пак е превеждало с google преводач