Отидете към основна версия

14 100 53

Първите 10 обяви за продажба на Aurus Senat бяха публикувани в интернет

  • aurus-
  • senat-
  • обяви

Луксозните автомобили Aurus Senat от първата партида за частни клиенти се оценяват на 269 000 евро

Официалният дилър на руската луксозна марка Aurus публикува първите обяви за продажбата на автомобили Senat на уебсайта Auto.ru. В момента има 10 седана за продажба, цената на всеки от които е 24 милиона рубли или 269 000 евро. Всички автомобили се предлагат с максимална брой от екстри, включващи около сто различни опции. В списъка с оборудване за автомобилите има адаптивен круиз контрол, въздушно окачване, електрически регулируеми седалки, функции за масаж и вентилация, сензори за светлина и дъжд, многозонов климатичен контрол, head-up дисплей, затварящи се автоматично врати и камери от всички страни.

Aurus Senat се задвижва от хибриден силов агрегат. Силовият тракт е базиран на 4.4-литров компресорен V8 бензинов двигател, който работи заедно с компактен електрически мотор и с 9-степенна автоматична скоростна кутия. Системната мощност на силовия тракт е 598 конски сили. По-рано стана известно, че серийният Aurus Senat ще започне да се доставя на първите частни клиенти към края на пролетта на 2021 година. Автомобилите от първата партида ще се предлагат в шест цвята на каросерията, от които можете да избирате: седефено бяло, кафе, стоманено синьо, тъмносиньо, графитно и черно.

В момента автомобилите Aurus Senat се използват само от гаража със специална цел на ФСО за пътуванията на руския президент Владимир Путин и други високопоставени политици. Например премиерът Михаил Мишустин и шефът на Министерството на промишлеността и търговията Денис Мантуров се возят в такива луксозни седани. Автомобилите за висши държавни служители се сглобяват с усилията на НАМИ, докато колите за частни клиенти се произвеждат в завод в Елабуга (Република Татарстан).

Поставете оценка:
Оценка 4 от 26 гласа.

Свързани новини