Last news in Fakti

31 Май, 2021 13:18 5 882 13

Луксозният Aurus Senat се превърна в катафалка

  • auris-
  • senat-
  • катафалка

Иновацията се нарича Lafet и е със същите размери и форма, но с три врати

Луксозният Aurus Senat се превърна в катафалка - 1

В Русия бе създадена катафалка на базата на един от прототипите на луксозния седан Aurus Senat. Според изданието „Руски автомобил“ самият FGUP NAMI (разработчикът и производителят на руските премиум автомобили) се е занимавал с разработването на Колата за погребални процесии.

Иновацията се нарича Aurus Lafet, а размерите на тривратата версия са същите като на обичайния Senat. Дължината на катафалката е 5 630 милиметра. Снимките на катафалката все още не са публикувани, но най-вероятно колата ще е комби.

Техническите характеристики на Aurus Lafet също се пазят в тайна. Стандартният Senat се задвижва от хибриден силов агрегат, базиран на 4.4-литров V8 бензинов двигател с компресор. Двигателят работи съвместно с компактен електрически блок и 9-степенна автоматична скоростна кутия. Системната мощност на агрегатите е 600 конски сили.

Не толкова отдавна английската компания Coleman Milne представи "тиха" катафалка, базирана на електрическия автомобил Tesla Model S. В проекта участва и немската компания BINZ International. Дизайнът на автомобила следва стандартната версия на Tesla Model S. Междуосието на автомобила обаче бе удължено. Електрическата катафалка има пробег от 350 километра.

Британската кооперация Midcounties Funeralcare пък подготви специално модернизиран електрически автомобил Nissan Leaf, предназначен да служи като катафалка. Страничните врати за пътниците са заменени с голям отварящ се стъклен панел за лесно поставяне и изваждане на ковчега.

На свой ред студентите от един от руските университети направиха безпилотна катафалка, която е изградена на базата на Лада Калина. Автомобилът може да достигне скорост до 5 км в час. Машината е създадена в едно копие.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сестра Галева

    10 11 Отговор
    Кои нормален човек ще купи тоя бидон руски боклук които струва няква не реална висока цена и след 2 месеца ще почне да се разпада сам

    Коментиран от #5, #6

  • 2 Тя е за Джуджето

    3 9 Отговор
    Питлер или ЛукаШеску
  • 3 Татко ти

    9 6 Отговор
    Недейте бра грижа,ще има кой да ги купува.Въпроса е ние кога ще създадем и произведем нещо подобно и кога ще имаме пари да го купим???
  • 4 Вълко Червенков

    5 5 Отговор
    С нещо трябва да извозят жжужето като се спомине или го "пенсионират".
  • 5 КВО СТАНА С ВЕЖДИ ПИЯБДЕТО

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Сестра Галева":

    Потроши хората насред София и мълчите кът девствени сливи...
  • 6 Future

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Сестра Галева":

    Крайно време е да разберат червените салфетки че никой нормален човек в България не се интересува от тази руска кочина и да престанат да ни занимават с техните боклуци.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 трийте трийте

    1 0 Отговор
    Малеййй каква (хубава) кола !!! Просто да ти е драго да те погребат с такава !!! Очевидно ,това е мечтата на собствениците на това сайтче.
  • 10 автокошмар

    1 1 Отговор
    Ми и като катафалка - пак е сделано!
  • 11 сделано в ОНД

    0 1 Отговор
    Кой го боли к@ра ,какъв нов шит са сглобили ушанките ,кой ???!!!
  • 12 машала

    3 1 Отговор
    Бре ,каква кола ! И най хубавото и е ,че е изцяло руско производство ( е - с изключение на двигатели ,трансмисии ,окачване ,електроника ,ел. система ,интериор ,салон ,джанти и гуми). Евала на руснаците !
  • 13 няма как

    0 1 Отговор
    Ндаа ,гледайки това авто недоразумение си спомням за хубавата българска поговорка : "Видяла жабата ,че подковават вола и тя ... краче вдигнала".