Отидете към основна версия

16 087 39

Ето го и Jeep Grand Cherokee

  • jeep-
  • grand cherokee-
  • srt8

В рамките на Международния автомобилен салон в Детройт американците от Jeep официално показаха и новата версия на своя всъдеход Grand Cherokee. Обновеното Cherokee впечатлява с видими екстериорни различия, като най-осезаемите са в предната част на автомобила. Там впечатление правят новите фарове и радиаторна решетка, различните светлини против мъгла, както и измененият вид на предната броня. Отзад на очи се набиват иновационните диодни стопове и видоизменената броня. Предлагаме ви сами да сравните двата автомобила: Снимката непосредствено под текста е на новата версия, а веднага под нея ви показваме Jeep Grand Cherokee преди рестайлинга.

Що се отнася до интериора, там инженерите са изменили радикално централната конзола. Мултимедийните системи са два вида, като се различават основно по големината на екрана. Дисплеите могат да бъдат с диагонал 5 и 8.4 инча. Основната промяна в салона обаче е свързана с волана. Новото кормило е с три спици, а приборите зад него се проектират на 7-инчов цветен екран. Ръкохватката на скоростния лост също е различа, като новата наподобява тази на Chrysler 300.

На обновения Jeep Grand Cherokee ще продължават да се монтират 3.6-литров V6 мотор Pentastar с мощност 286 к.с. и 5.7-литров V-образен осмак Hemi с 352 коня. Сега към тях ще се присъедини и трилитров шестцилиндров дизелов агрегат, който разполага с мощност 243 к.с. и харчи комбинирано само 11 литра нафта на 100 километра пробег. Главната техническа иновация всъщност не е в основните агрегати, а в появата на осемстепенната автоматична скоростна кутия ZF.

Наточената версия, която по традиция носи индекс SRT8, също е обновена. Тя разполага с 6.4-литров Hemi двигател с 476 коня. Външните промени са идентични с тези на стандартната версия. Всъдеходът получава още модернизирана система Selec-Track, която предава повече въртящ момент на задната ос при включен пистов режим. Производителят не дава подробна информация за динамичните характеристики на SRT8, като отбелязва само, че доускорението в диапазоните 30-70 мили в час (48-112 км/ч) и 50-90 мили в час (80-144 км/ч) е значително подобрено. 

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини