Отидете към основна версия

15 834 25

Вижте на какви коли най-често се превъртат километражите

  • километраж-
  • превъртане-
  • пробег

В проучването са анализирани 570 хиляди автомобила, като всички те са проверени през 2020 година

Снимка: Shutterstock

Едно интересно изследване, направено със съвместните усилия на германски и френски застрахователни дружества, ни показва на кои коли най-често се превъртат километражите. В проучването са анализирани 570 хиляди автомобила.

В резултат на това експертите установяват, че най-често пробегът се намалява на дизелите, тъй като те обикновено изминават по-голямо разстояние. По-конкретно манипулиран пробег е открит при 74,4% от дизеловите автомобили.

Километражите на бензиновите автомобили лъжат по-рядко - пробегът се манипулира само при 25% от автомобилите, движещи се на бензин. Най-малкото се превъртат километражите на електрически превозни средства и хибриди - 0,6%.

Що се отнася до показанията на километражите и тяхното манипулиране в зависимост от възрастта на автомобилите, то от проучването става ясно, че най-често километражи се превърта на коли, произведени през 1991-1995 г. Техният пробег се намалява средно с 80 000 км.

Манипулира се дори пробегът на сравнително нови автомобили. Изследването показва, че автомобилите, произведени през периода 2016 - 2020 година също са с "върнат" километраж. При тях обаче цифрите са намалени с 36 000 км средно.

Открити са и изненадващи случаи на скриване на реален пробег от 200 000 и 400 000 км. Установено е още едно интересно явление, което се знае от всички, но сега са ясни и по-точни параметри. По-малкият пробег може да увеличи цената на автомобила с до 25%.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 28 гласа.

Свързани новини