Отидете към основна версия

17 487 20

Ето я новата най-луксозна китайска кола

  • hongqi-
  • l-concept-
  • китай-
  • луксозна лимузина

Концепцията за свръхлуксозна лимузина беше показана на автомобилното изложение в Шанхай. Серийната версия на колата може да дебютира през 2023 година

Компанията Hongqi представи на автомобилното изложение в Шанхай луксозна концепция за лимузина, наречена L-Concept. Според Carscoops производствената версия на автомобила трябва да дебютира през 2023 година.

Иновацията получи двуцветно тяло, огромна радиаторна решетка с вертикални ламели, LED фарове с необичайна форма, много хромирани части и големи джанти. Интериорът на колата е завършен с дърво и кожа.

В същото време, за удобство на пътниците отзад, една от предните седалки е премахната. Също така във вътрешността на колата над задните седалки е монтиран малък полилей. Освен това в иновацията липсва волан. Мястото му на таблото е заето от два удължени дисплея.

Очевидно концепцията е оборудвана с усъвършенстван автопилот, като не се съобщават подробности за тази технология. Също така няма информация за гамата от двигатели. Възможно е производствената версия на модела да получи електрически силов тракт.

Името на марката Hongqi в превод от китайски означава "Червено знаме". Марката, която е част от концерна FAW, преди това произвеждаше автомобили изключително за политическия елит на КНР, но напоследък започна да произвежда и т.нар. "граждански" автомобили. Освен това Hongqi планира да навлезе на световния пазар.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 32 гласа.

Свързани новини