Отидете към основна версия

154 228 337

Колите с най-ненадеждни двигатели

  • warranty direct-
  • статистика

Английската застрахователна компания Warranty Direct публикува статистика на моделите с най-ненадеждни двигатели, съставена след анализ на оплаквания от собственици на автомобили от 36 различни марки, съобщава Auto Express. Резултатите сочат за най-чупливи моторите на MG Rover.

Вероятността за повреда на силовия агрегат на коли от бившата британска марка достига 7.88%. Това означава, че собствениците на всеки 13-и Rover са имали проблеми с двигателя на автомобила си.

По-любопитни обаче са показателите за немските автомобили, които до неотдавна се сочеха за еталон за качество и надеждност. На второ място в антикласацията на автомобилите с най-ненадеждни двигатели се подрежда Audi. Вероятността за повреда при тях е 3.71%.

Петицата допълват Mini (2.51%), Saab (2.49%) и Opel/Vauxhall (2.46%). Audi и Opel обаче съвсем не са единствените германци в челото. BMW се подрежда на седмо място (вероятност от повреда 2.2%), а Volkswagen - на девето (1.91%).

Според класацията на Warranty Direct най-малко оплаквания има от двигателите на Honda (едва 0.29% или един случай на 344 коли). На второ място е Toyota (0.58%), а на трето Mercedes-Benz (0.84%). В петицата на отличниците влизат също Volvo (0.90%) и Jaguar (0.98%).

 

Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.

Свързани новини