Отидете към основна версия

10 361 15

Вижте какво се случи с Ford, който беше ударен от мълния

  • мълния-
  • ford f-150

Шофьорът и пътникът са хоспитализирани, но без сериозни наранявания

Пожарникарите на американския щат Флорида публикуваха в социалните мрежи снимки на инцидент, станал на една от местните магистрали. Шофьорът и пътникът на пикап Ford F-150 се движат по магистралата по време на ураган, когато мълния внезапно пада пред колата, отчупвайки масивно парче асфалт.

Пикапът е най-продаваното превозно средство в САЩ и е известен със своите характеристики за безопасност, както и със здравата си конструкция. Нито едно от предимствата на автомобила обаче не успява да предотврати инцидента, възникнал на магистралата по време на гръмотевична буря.

Голямото парче асфалт се отчупва от пътя и буквално прониза вътрешността на пикапа. Изхвърлената пътна настилка пробива предното стъкло и излита през задното. За щастие на шофьора и пътника в пикапа, парчето асфалт преминава между тях така че те се разминават без сериозни наранявания.

Въпреки това те все пак са откарани в болница, където са им извадени множество парчета стъкло. Според експертите ударът от мълния в пътното платно е причинил моментално изпаряване на водата на мястото и е провокирало мощната взривна вълна, в резултат на което парчето асфалт се отчупва и полита във вътрешността на пикапа.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 23 гласа.

Свързани новини