Отидете към основна версия

3 765 48

Електрическите автомобили ще са по-евтини от останалите през 2027 година

  • електрически коли-
  • автомобили-
  • проучване

Данните са от скорошно проучване

Снимки: Tesla

През последната година наблюдаваме представяне на изключително много електрически автомобили от разнообразни марки, както от популярни европейски такива, така и от не толкова популярни китайски производители. Заедно с инвестициите на голяма част от компаниите, то очаквано цените на електрическите превозни средства ще се намали в следващите години.

Според проучване на BloombergNEF, тези години ще са поне 6, като се очаква през 2027 година цените на колите с двигатели с вътрешно горене ще бъдат по-високи от тези на идентични електрически превозни средства.

Търсенето на по-големи возила, като SUV-та и кросоувъри е възможно да изравни цените и това да се случи още през 2026 година, но все пак при останалите сегменти се очаква това да се случи едва през 2027 година.

Средната цена на средния клас автомобили ще бъде около 19 хиляди евро през 2026 година, като това се отнася, както за коли на ток, така и на такива с двигател с вътрешно горене. През 2030 година се очаква цената на „електричките“ да падне до 16 300 евро, докато тази на бензиновите или дизеловите ще се повиши до 19 900 евро.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.

Свързани новини