Отидете към основна версия

4 367 6

Nissan показа публично новия кросоувър Ariya (ВИДЕО)

  • nissan-
  • ariya

Електромобилът "дефилира" по улиците на Монако

Nissan организира първите публични представяния на електрически кросоувър Ariya. Колата се появи по улиците на Монако, където през уикенда се проведе състезанието от Формула 1.

Първоначално се очаква Nissan Ariya да се появи в дилърските центрове на марката в САЩ по-късно тази година. Според Autoevolution кросоувърът ще бъде пуснат на американския пазар в четири версии.

Моделът от начално ниво ще се предлага със задвижване на задните колела, електрически мотор с мощност 215 к.с. и 65 кВтч батерия. Втората модификация ще получи 90 кВтч батерия и двигател с мощност 239 к.с., а автономният пробег на колата ще бъде 610 км.

Следват две версии със задвижване на четирите колела. Една с 65 кВтч батерия и два електрически мотора със системна мощност от 335 к.с. Флагманската модификация ще е с 90 кВтч батерия, два мотора със системна мощност от 388 к.с.

4х4 версиите ще изминават 579 километра с едно зареждане. Nissan потвърди миналата година, че кросоувърът Ariya ще бъде представен и на други пазари, но все още не е известно кога и къде ще се случи това.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.

Свързани новини