Отидете към основна версия

6 601 24

Сериен Aurus по пътя: първата партида скоростни кутии е готова

  • aurus-
  • senat-
  • трансмисия-
  • серийно производство

Сглобяването на серийни Aurus Senat ще започне след по-малко от седмица

Церемонията по пускането на производството в завода на Sollers в Йелабуга е насрочена за 31 май. Московската компания KATE, която произвежда скоростните кутии за руската премиум марка, заяви, че първата партида "автоматични трансмисии" вече е готова за експедиране в Татарстан.

Въз основа на снимки, публикувани в Instagram, KATE е произвела най-малко 12 броя. Това са автоматични трансмисии с девет предавки известни под индекса R932. Трансмисиите са разработени в Русия специално за проекта "Кортеж" (ранно обозначение на семейството Aurus).

Автоматичната скоростна кутия е лишена от традиционния преобразувател на въртящия момент. Вместо това се използват четири планетарни комплекта зъбни колела, предаващи въртящ момент на колелата. Това и други дизайнерски решения осигуряват висока ефективност и нисък разход на гориво, твърди разработчикът.

KATE R932 може да се сдвои с мотор с мощност над 815 конски сили и е проектирана да предава въртящ момент до 1000 Нм. В Aurus трансмисията е свързана с 4.4-литров V8 бензинов двигател с мощност 598 конски сили (880 Нм) чрез електрически мотор, произведен от завода SEGZ, който добавя 63 конски сили в своя пик.

След старта на производството в Йелабуга, автомобилите от първокласната местна марка ще бъдат пуснати в свободна продажба и ще струват от 22 милиона рубли (245 000 евро). Обяви за продажбата на Aurus вече се появиха в мрежата, но изборът на нива на оборудване е ограничен и всички автомобили са отбелязани с коментар "с пробег".

Поставете оценка:
Оценка 4 от 21 гласа.

Свързани новини