Отидете към основна версия

5 959 13

Луксозният Aurus Senat се превърна в катафалка

  • auris-
  • senat-
  • катафалка

Иновацията се нарича Lafet и е със същите размери и форма, но с три врати

В Русия бе създадена катафалка на базата на един от прототипите на луксозния седан Aurus Senat. Според изданието „Руски автомобил“ самият FGUP NAMI (разработчикът и производителят на руските премиум автомобили) се е занимавал с разработването на Колата за погребални процесии.

Иновацията се нарича Aurus Lafet, а размерите на тривратата версия са същите като на обичайния Senat. Дължината на катафалката е 5 630 милиметра. Снимките на катафалката все още не са публикувани, но най-вероятно колата ще е комби.

Техническите характеристики на Aurus Lafet също се пазят в тайна. Стандартният Senat се задвижва от хибриден силов агрегат, базиран на 4.4-литров V8 бензинов двигател с компресор. Двигателят работи съвместно с компактен електрически блок и 9-степенна автоматична скоростна кутия. Системната мощност на агрегатите е 600 конски сили.

Не толкова отдавна английската компания Coleman Milne представи "тиха" катафалка, базирана на електрическия автомобил Tesla Model S. В проекта участва и немската компания BINZ International. Дизайнът на автомобила следва стандартната версия на Tesla Model S. Междуосието на автомобила обаче бе удължено. Електрическата катафалка има пробег от 350 километра.

Британската кооперация Midcounties Funeralcare пък подготви специално модернизиран електрически автомобил Nissan Leaf, предназначен да служи като катафалка. Страничните врати за пътниците са заменени с голям отварящ се стъклен панел за лесно поставяне и изваждане на ковчега.

На свой ред студентите от един от руските университети направиха безпилотна катафалка, която е изградена на базата на Лада Калина. Автомобилът може да достигне скорост до 5 км в час. Машината е създадена в едно копие.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.

Свързани новини