Отидете към основна версия

5 698 10

BMW представи първата М Performance електрическа кола

  • bmw-
  • i4-
  • i4m-
  • m3-
  • m4

i4 M50 получава 544 конски сили и задвижване на четирите колела

Снимки: BMW

BMW също се включва в битката при електрическите спортни автомобили, като по-рано днес показа първата си М кола на ток в лицето на новото i4 M50. Спортната версия е базирана на стандартното i4 и разполага с повече мощност и променен външен вид.

Започвайки с главното, а именно задвижването, то се осигурява от електромотори върху предната и задната ос, чиято системна максимална мощност достига 544 конски сили, a въртящият момент е близо 800 нютон метра.

Подобно на повечето електрически автомобили, тези данни са постижими само за определени секунди при натискане на газта, а в противен случай разполагате с 469 конски сили и 729 нютон метра. Въпреки това, ускорението на i4 M50 отнема 3.9 секунди, когато дисциплината е до 100км/ч, а за максималната скорост от 225км/ч ще са ви нужни 5.7 секунди.

Различно от стандартното i4 е и окачването, което е специална разработка на М дивизията на марката и обещава по-добро поведение. Очаквано промени има и по-спирачната система, както и джантите, които стандартно пристигат в размер от 19 цола, но могат да бъдат надградени и до 20-цолови такива.

Промените в интериора са като тези за всяка една М кола на BMW, седалките са взаимствани от новите М3 и М4, а карбонови акценти могат да бъдат поръчани, за да придадат малко повече агресия на иначе стандартния интериор. Очаква се продажбите да започнат през следващата година, а цените да са сходни с тези на новото М3.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.

Свързани новини