3 Юни, 2021 12:33 6 003 5

BMW показа състезателно M4 за над половин милион долара

  • bmw-
  • m4-
  • m4 gt 3

Колата ще участва в различни надпревари в Америка

BMW показа състезателно M4 за над половин милион долара - 1
Снимки: BMW

BMW обнови една от GT3 колите, като показа нов модел, базиран на настоящата генерация M4.Колата ще вземе участие в различни серии от американския GT шампионат през тази година, като за това са направени някои промени с които тя да бъде подготвена.

Започвайки от външния вид, можем да видим бодикит с големи раздувки на калниците, доста по-различна предна броня, която запазва големите „бъбреци“, както и допълнителни светлини. Задницата се отличава с голям спойлер и дифузьор в долната част на бронята.

Под капака на тази M4 GT3 можем да намерим 3.0-литров редови шестак, базиран на този, който се използва в обикновената M4-ка, но надграден, за да генерира 598 конски сили и 700 нютон метра. От BMW казват, че това е най-мощният редови шестак който се вгражда в състезателна кола от ерата на М1. Трансмисията е секвенциална с 6 предавки.

Може би най-интересното в интериора е воланът, който е разработен заедно с компанията FANATEC и може да бъде използван както в състезателната кола, така и директно в различни симулатори. В тази си конфигурация M4 GT3 струва около 580 хиляди долара, но по желание на клиента може да бъде добавен и Competition пакет, който добавя различни екстри и 55 хиляди долара към цената.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    10 11 Отговор
    Упадъка на немската автоиндустрия ... Да откраднеш предницата на додж еайпър и рам.... Азиатците им откраднаха дизайнерите а вече и инженерите.

    Коментиран от #2

  • 2 сектант

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "1234":

    и 'арчи много на 100 кмл
  • 3 Porsche

    11 1 Отговор
    Едно готино BMW от доста време насам
  • 4 Живко

    0 11 Отговор
    Готино за първите 100 000кмра после скубиш коси
  • 5 оня с коня

    0 2 Отговор
    Най-лошото е ако по време на Състезание Шофьора забрави кой бутон за какво е и почне да ги натиска Гьотере на принципа "Проба- грешка"