Отидете към основна версия

12 984 36

ADAC: Най-надеждните и най-ненадеждните 12 годишни коли (ЧАСТ II - компактни автомобили)

  • adac

Германският автомобилен клуб ADAC публикува нов рейтинг за надеждност на автомобилите. Традиционно той включва автомобили, които са се нуждаели най-малко от техническа помощ на пътя.

Рейтингът ADAC се базира на доклади от "спасителите по пътищата" на Германския автомобилен клуб. След всяка намеса в определен автомобил, служителите на клуба записват подробности за повреди в база данни - общо през 2020 г. са направени 3,4 милиона такива записи. След това анализаторите сравняват броя на проблемите за всеки модел с броя на автомобилите от съответната марка и модел, които са регистрирани в Германия. Така се получава коефициент, чийто основен показател е броят на повредите на 100 000 превозни средства. Колкото по-ниско е съотношението, толкова по-добре.

Струва си да се отбележи, че по-рано имаше подобен рейтинг ADAC, само че той съдържаше автомобили не до 12, а до 10 години. Показваме ви трите най-надеждни и трите най-ненадеждни коли в съответната категория. Продължаваме с компактните.

Най-надеждни и най-ненадеждни автомобили - ADAC 2021

Компактни автомобили

BMW X1 - Коефициент 7.2
Audi Q3 - Коефициент 10.8.
Hyundai i30 - Коефициент 11.2. Най-честата причина за проблеми: акумулатор (както при горните два модела).

BMW 1-Series - Коефициент 31.4. Най-честата причина за проблеми: бобина, ангренаж.
Peugeot 308 - Коефициент 34.9 Най-честата причина за проблеми: инжектори, запалителна бобина, акумулатор.
KIA Sportage - Коефициент 44.9. Най-честите причини за проблеми: стартер, ангренажна верига, акумулатор, съединител, свещи, сензор за положение на коляновия вал.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 24 гласа.

Свързани новини