Отидете към основна версия

12 238 22

Това е G-Klasse Brabus Rocket Edition или офроуд-суперавтомобил

  • mercedes-benz-
  • g-klasse-
  • brabus-
  • rocket-
  • 900-
  • тунинг

Общо 25 екстремни офроуд автомобила ще бъдат пуснати на цена от 571 270 евро всеки

Табелката на Brabus Rocket означава, че за много пари купувачът ще получи нещо много мощно и бързо. Така беше и с Rocket 900 One Of Ten лифтбек или, да речем, Rocket 900, но базиран на Mercedes-Benz S 65 AMG. Иновацията тази година е всъдеход Brabus 900 Rocket Edition, или радикално преработен Mercedes-AMG G 63. Емблематичното студио използва нов бодикит на Widestar, изработен от въглеродни влакна, ковани 24-цолови джанти и модифициран V8 двигател. С други думи високопроходимата G-Klasse е превърната в суперкар.

През 2019 г. Brabus показа истински ексклузив - G V12 900 One Of Ten SUV, базиран на актуалната G-класа, но с двигател V12 6.3 под капака. Двигателят на това чудовище е с мощност 900 конски сили и 1 200 Нм въртящ момент, което позволява на колата да ускори до сто за 3.8 секунди. Новият Brabus 900 Rocket Edition вдига летвата още по-високо, но е оборудван само с битурбо осмак, макар и напълно модернизиран. Освен това изпускателният колектор от неръждаема стомана с електронно контролирани клапани, въглеродни накрайници, подсветка и два режима на работа е отговорен за уникалния му звук, който е в две тоналности: Sport и Coming Home.


Монтирането на V8 4.0 от обичайния G 63 в Brabus води до увеличаване на работния обем до 4.5 литра, като това става благодарение на нови бутала и цилиндри, както и на колянов вал, който е повторно фрезован и балансиран. Също така всъдеходът-суперкар е с нови турбокомпресори, две горивни помпи, по-големи изпускателни тръби, а управляващият блок е пълен с нов патентован фърмуер. След всички манипулации мощността достига до 900 конски сили, а максималният въртящ момент - до 1 250 Нм, които се предават на колелата чрез деветстепенна автоматична трансмисия и 4х4 задвижване. От нула до сто Brabus 900 Rocket Edition ускорява за 3.7 секунди, а максималната му скорост е 280 километра в час.

Външните атрибути на "офроуд-суперавтомобила" са добре познати на почитателите на Brabus. Това са капак от въглеродни влакна, радиаторна решетка с вграден инерционен въздухозаборник, композитен преден и заден спойлер, персонализиран дифузьор, много карбонови части и, разбира се, джантите. Brabus 900 Rocket Edition е оборудван с 24-цолови моноблок "Platinum Edition" Z джанти, "обути" в гуми Continental, Pirelli или Yokohama. Има два външни цвята, от които можете да избирате: Signature Black и Stealth Grey.

Интериорът на Brabus 900 Rocket Edition е почти изцяло завършен в кожа с контрастни шевове. Всички 216 интериорни елемента - от вентилационните дефлектори до тапицерията на волана - са решени в характерния Rocket Red цвят на демонстрационния автомобил. Отзад има две отделни седалки. И двете се отопляват и вентилират, както и имат памет на позицията. Ако обаче желаете, можете да си поръчате и триместен диван. Всъдеходът Brabus 900 Rocket Edition ще бъде издаден в 25 екземпляра. А всеки ще струва 571 270 евро.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 23 гласа.

Свързани новини