18 Юни, 2021 14:05 5 272 3

Mercedes-Benz обединява AMG, Maybach и G-Klasse

  • mercedes-benz-
  • amg-
  • maybach-
  • g-klasse-
  • daimler

Mарката се стреми да запази изключителността на всеки модел, като същевременно увеличава синергията и споделянето на технологии, за да намали разходите

Mercedes-Benz обединява AMG, Maybach и G-Klasse - 1

Mercedes-Benz, които са част от концерна Daimler, започва да реорганизира дейността си, което ще доведе до някои интересни промени в структурата на компанията. По-конкретно германците предвиждат унифициране на разработването на някои специални модели на марката.

Сред тях са продукти от подразделението Mercedes-AMG, което е дъщерно дружество на компанията от 1999 г. То разработва спортни версии на съществуващи модели на марката от различни класове и сегменти, включително например комбито Mercedes-AMG E 63 S с двигател V8 с мощност 612 к.с.

В допълнение към Mercedes-AMG има и Mercedes-Maybach, също дъщерно дружество на марката, предлагащо луксозни модели, дори по-престижни от Mercedes-Benz. Гамата му включва само GLS и S-Klasse, които имат за цел да се конкурират с автомобили, като Rolls-Royce Cullinan и Bentley Bentayga за GLS и Bentley Flying Spur или Rolls-Royce Ghost за S-Klasse.

Третият важен елемент за компанията е Mercedes G-Klasse, малко по-различно превозно средство от цялата линия на Mercedes, което предлага невероятни офроуд възможности. Сега неговото развитие ще бъде комбинирано с AMG и Maybach, въпреки че техните модели имат съвсем различна философска гледна точка.

Mercedes се стреми да запази изключителността на всеки модел, като същевременно увеличава синергията и споделянето на технологии, за да намали разходите. Идеята за реорганизацията е на шефа на Daimler Оле Калениус, а изпълнението на плана ще доведе и до съкращения на персонала.

Новият ръководител на Mercedes-AMG, Филип Шимер, ще отговаря за управлението на новата организация. Компанията обаче няма да получи независимост и ще остане под шапката на Mercedes-Benz и Daimler.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мерцедесаджия

    3 0 Отговор
    ок, само по малко да се чупят ,като нови:=)
  • 2 ПЕТКО

    5 2 Отговор
    Винаги са били номер1
  • 3 Буха ха

    1 0 Отговор
    И емблемата на обединената марка ще е нощно гърне с позлатен капак.