Отидете към основна версия

8 768 48

Предпремиерно: Подробности за BMW 3 GT

  • bmw-
  • 3 gt

 

Неведнъж вече ви разказвахме за новото BMW, което представлява хечбек вариант на хитовата баварска трета серия. До този момент обаче всичката информация беше неофициална. Сега, малко преди публичната премиера на колата, която ще се състои след по-малко от месец в Женева, ви представяме предпремиерно първите официални подробности за BMW 3 GT.
Подобно на по-голямото BMW 5 GT и тук съкращението идва от Gran Turismo. Идеята на този автомобил е да съчетае в едно спортен характер и практичност, при това в средния автомобилен клас. За целта баварските дизайнери са смекчили някои от линиите на стандартната "тройка" и са оборудвали GT с врати без рамки на прозорците.
Още от новостите са активен заден спойлер, автоматично отварящ се при скорост над 110 км/ч, който според мнозина не е нужен на точно такъв тип автомобил, но като дизайнерско решение е атрактивен. Иначе колата ще се оборудва с два двулитрови четирицилиндрови дизела с мощност 143 к.с. (320 Нм) и 184 к.с. (380 Нм).
Бензиновите агрегати ще са три, два от които са четирицилиндрови. Те са с работен обем от два литра и мощност съответно 184 к.с. (270 Нм) и 245 к.с. (350 Нм). На този етап топ моторът ще е редови шестак с мощ от 306 коня и максимален въртящ момент 400 Нм. Всички агрегати без изключение са оборудвани с турбо компресори.
Скоростните кутии са шестстепенна механична и осемстепенна автоматична. Що се отнася до габаритите, то GT е по-дълъг и по-висок от комбито 3er Touring, като благодарение на това мястото за краката на задните пасажери е увеличено със 70 мм. Обемът на багажното пространство може да варира от 520 до 1 600 литра.
Освен стандартните варианти на изпълнение Sport Line, Luxury Line и Modern Line, всеки желаещ може да поръча опционния M-пакет, който ще добави към автомобила аеродинамичен екстериорен боди кит, спортно окачване и 18-цолови колела. Сега, след като научихте подробностите можете в коментарите да споделите вашето мнение по темата.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини