Отидете към основна версия

16 003 28

Dacia Duster получи фейслифт и автоматична трансмисия с двоен съединител

  • dacia-
  • duster

Промените са главно при светлините в предната и задната част

Снимки: Dacia

Една от най-популярните и най-евтини марки в Европа – Dacia, показа обновеното си SUV, което получи няколко новости, за да се впише в моделната 2022 година на румънската компания. Кросоувърът ще влезе в продажба през септември месец тази година и ще замени настоящия модел.

Промените в предната част са най-видими в светлините, които получават нов дизайн на дневните светлини с форма, която дебютира при обновените Logan и Sandero през изминалата година. Светлините са с изцяло LED технология, като това се отнася и за мигачите, както и за осветлението на номера в задната част.

Промените във външната част продължават със стоповете, които също са с познатата Y форма, макар да запазват идентична външна част със стария модел. Нови джанти с размер от 16 и 17 цола ще допринасят за по-добра аеродинамика, като от Dacia споменават, че са тествани в специален въздушен тунел и дори намаляват вредните емисии при версиите със задвижване на четирите колела.

Интериора остава почти непроменен, като можем да открием новата инфотеймънт система на румънската марка. Разположена в средната част на таблото, която предлага Android Auto и Apple CarPlay свързаност, както и специален монитор за офроуд при версията с 4х4. Седалките също са променени леко, като от Dаcia обещават по-добър комфорт.

Под капака можем да открием дизелови и бензинови мотори съответно със 90 и 130, 150 конски сили или дизелов със 115 конски сили. Те могат да бъдат избирани съответно със задвижване само на предните колела или 4х4, а опционално може да бъде добавена нова автоматична трансмисия с двоен съединител и 6 предавки. Версия със 100 конски сили и пропан-бутан също може да бъде поръчана при желание.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 28 гласа.

Свързани новини