Отидете към основна версия

3 379 12

Skoda се цели в топ 5 най-продавани марки в Европа през следващите години

  • skoda

Компанията ще представи три нови електрически модела до края на десетилетието

Снимка: Skoda

През изминалата вечер от Skoda представиха плановете си за бъдещето и си поставиха за цел да се превърнат в една от петте най-продавани марки в Европа до края на десетилетието. За да направят това, чехите планират да засилят позициите си в по-ниските сегменти, където можем да открием обновената Fabia например.

Освен това, компанията обяви, че в близките 10 години ще представи поне три нови електрически модела, които да допълнят гамата, която в момента се състои само от Enyaq iV. Новите „електрички“ ще са позиционирани под Enyaq от гледна точка размери и цена, като не се споменава повече за тях. Най-вероятно един от моделите ще е базиран на Volkswagen ID.3 и ще споделя сходни размери и характеристики.

Според стратегията, електрическите модели трябва да заемат между 50% и 70% от предлаганите автомобили от Skoda в Европа, като това ще варира в зависимост от пазара, където те се предлагат. Друга част от плановете включват подобряване на отношението към клиентите и увеличаване на онлайн продажбите, намаляване на вредните емисии и повишаване на продажбите.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.

Свързани новини