Отидете към основна версия

5 796 23

Електрически „шкоди“ ще служат на полицията

  • skoda-
  • полиция-
  • skoda enyaq-
  • enyaq iv

Чешката марка показа Enyaq подходящ за различните служби

Снимки: Skoda

Голяма част от държавите в Европа разчитат на Skoda за патрулни автомобили, като България също не прави изключение от този списък. Изглежда, че от чешката компания имат за цел това да остане така и в бъдеще и показаха няколко варианта на електрическата Skoda Enyaq iV, която може да служи на полицията, пожарната или медицинските служби.

Колите са направени от Skoda и могат да бъдат поръчани и пригодени за съответните нужди директно от завода в зависимост от това за коя служба ще се използват. Както виждате и на снимките, електрическите SUV-та са получили допълнителни светлини, както и специални разцветки. От чешката компания дори са успели да съвместят добавените функции в инфотеймънт системата на колите, за да не се налага да се поставят допълнителни бутони.

Що се отнася до задвижването, то разчита на електромотор в задната част, достатъчен за 204 конски сили и 310 нютон метра. Ускорението от 0 до 100км/ч отнема 8.5 секунди, а максималната скорост е 160км/ч. Максималният пробег с едно зареждане е около 530 километра.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 11 гласа.

Свързани новини