Отидете към основна версия

19 528 17

Кросоувърите с най-здрави бензинови двигатели

  • кросоувъри-
  • двигатели-
  • надеждност

Често двигателят, като най-сложният агрегат в автомобила, е причина за сериозни проблеми и скъпоструващи ремонти. Не е тайна, че подобни проблеми са доста по-вероятни при двигатели с турбокомпресори, но при новите автомобили този вид агрегати изобилстват. Атмосферните агрегати обаче също не са перфектни. Но ако искате кросоувър със здрав и надежден двигател, можете да се вслушате в експертите от "За рулём", които посочват трите кросоувъра с много добра репутация.


Mazda CX-5

И така, първото място е заето от Mazda CX-5. Ранните версии на 2.0-литровите и 2.5-литровите двигатели SkyActiv се характеризират с ненадеждни маслени помпи и недостатъци при стартирането на агрегата, но сега всички неприятности изглежда са в миналото. Вярно е, че тези мотори изискват добро гориво, редовна поддръжка и бензин с по-високо октаново число. Ако всичко това се спазва, то тези мотори без проблем ще изкарат над 300 хиляди километра.

Nissan X-Trail

Следва Nissan X-Trail. 2.0-литровият двигател MR20DD, който е основен за модела, може да измине 500 хиляди километра, но отново с добри грижи. Няма особени проблеми, с изключение на замърсяването на маслените канали и дроселната клапа. Проблеми с масленат помпа се появяват рядко, като това се случва след 180 000 километра. Почти няма други оперативни оплаквания за X-Trail.


Mitsubishi Outlander

Трето място - Mitsubishi Outlander. 2,0-литровият двигател 4V11 (150 конски сили) със системата за фазово управление Mivec е непретенциозен, издръжлив, може да консумира най-нискооктановото гориво на пазара, а недостаъците му се броят на пръсти. Сред тях са по-висок шум, вибрациите, необходимостта от регулиране на клапаните. Но няма отчетени сериозни повреди до 300 хиляди километра.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 21 гласа.

Свързани новини