Отидете към основна версия

4 506 10

Автомобил, в който шофьорът може да спи по време на движение

  • pininfarina-
  • автономна кола

Безпилотната концепция на Pininfarina разполага с пет трансформиращи се кресла

Automobili Pininfarina представи Teorema, концептуален автомобил, който олицетворява визията на италианците за „мобилността на бъдещето“ и е създаден с помощта на VR технология. Досега създателите са показали само рендери, на които можете да видите лъскав аеродинамичен корпус и необичаен интериор без нито един елемент за управление - нито волан, нито педали са необходими за електрическа кола, тъй като тя е замислена като напълно автономна.

Pininfarina прави специален акцент върху аеродинамиката на модела, чиято форма е подложена на тестове в аеродинамичен тунел и коригирана по време на разработката. В резултат на това дължината на електрическата кола достига 5.4 метра, което е сравнимо с тази на Mercedes-Maybach S-Klasse, а на височина италианската концепция е само 1.4 метра. Моделът е базиран на платформа, разработена от германския производител на стоманени компоненти Benteler специално за електрически автомобили.

Интериорът се оказа не по-малко оригинален. Той разполага с пет места, подредени по формулата 1 + 2 + 2, които могат да се преместват из кабината. Те са създадени заедно с производителя на мебели Poltrona Frau и са в състояние да променят не само позицията в пространството, но и формата: в нормален режим те са обърнати към предното стъкло, а в режим на почивка могат да бъдат превърнати в пейки или в обзаведени спални места, всяко от които се състои от два фотьойла. За съжаление или пък не, футуристичният електрически автомобил няма да влезе в серия, тъй като представлява изключителна фантазия за транспорта на бъдещето.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.

Свързани новини