27 Март, 2017 11:26 8 372 2

Автономната кола на Uber се преобърна

  • uber-
  • автономна кола-
  • птп
Автономната кола на Uber се преобърна - 1

Тестовият автономен автомобил Volvo XC90 на компанията Uber, попадна в ПТП, вследствие на което се преобърна на една страна. Катастрофата се случи в щата Аризона, по време на пътни изпитания на колата.

Зад волана на въпросното Volvo е бил инженер от компанията, но той не е управлявал автомобила. Всички системи за автономна работа са били включени. След катастрофата, щатската полиция е установила, че виновник за случката е друг автомобил.

В ПТП-то никой не е пострадал и въпреки че колата няма вина за колизията от Uber са преустановили тестовете. До този случай автономните коли на Uber са изминали 32 000 километра в реални пътни условия, като по време на движението им човешка намеса се е налагала на всеки 1.6 километра средно.

През октомври миналата година в социалните мрежи се завъртя едно видео, показващо, как автономна кола на Uber се опитва да влезе в еднопосочна улица, обратно на движението. От компанията обясниха нарушението с проблем в навигационната система.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 гггг

    2 0 Отговор
    само за България тук толкова объркани улици има ще направо ще се побърка навигацията им.