Отидете към основна версия

9 782 24

АвтоВАЗ обяви премиерата на пет нови автомобила

  • lada-
  • niva-
  • автоваз

Премиерите през следващите четири години включват следващото поколение Niva и „новото семейство от B сегмент“

АвтоВАЗ планира да представи пет нови автомобила през следващите четири години. Това обяви настоящият президент Никола Мор по време на видеопослание в чест на 55-годишнината на компанията. Според топ мениджъра един от новите продукти ще бъде следващото поколение Niva. Moр също обеща дебют на "ново семейство от сегмент B".

„Предстоят четири важни години, през които ще пуснем пет нови автомобила Lada. Ттова е ново поколение на легендарната Niva и напълно ново семейство от B сегмента“, обясни Мор.

Що се отнася до новата Niva, нейната премиера вероятно ще се състои през 2024 година. Освен това дизайнът на новия автомобил няма да има почти нищо общо с концептуалния автомобил 4x4 Vision, представен през 2018 г. на Московското автомобилно изложение. Гамата двигатели също ще бъде унифицирана с други модели на Renault и Dacia. Базовият двигател, най-вероятно, ще бъде 1.6-литров атмосферен с мощност 114 конски сили.

Най-големият силов агрегат, пък ще бъде 1.3-литров турбо двигател, който е познат от Renault и Mercedes и е разработен от Режията съвместно с концерна Daimler.

По-рано АвтоВАЗ говори за "преместването" на своите автомобили към нова платформа. Тя се нарича CMF-B и вече се използва от румънската Dacia за новите Logan и Sandero. Тя е по-модерна от старата платформа B0, но не толкова напреднала като CMF-A, която е в основата на новите Clio, Megan и Captur. И така, на платформата CMF-B ще бъдат изградени: Lada Niva от следващото поколение, кросоувър от С-клас, както и нови Vesta и Granta.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 20 гласа.

Свързани новини