Отидете към основна версия

11 092 29

Новата бронирана S-Klasse разполага с V12 и тежи 4.2 тона

  • mercedes-
  • v12-
  • брониран-
  • s-klasse

Цената на лимузината започва от 547 хиляди евро

Снимки: Mercedes

До преди няколко месеца знаехме, че новата S-Klasse няма да се предлага с V12 мотор с изключение на Maybach версията, но ето че това всъщност не е така. През изминалите часове от германската марка показаха нова версия на луксозната лимузина, която е оборудвана с 6.0-литровия V12 с 604 конски сили и максимален въртящ момент от 830 нютон метра.

Както най-вероятно вече сте забелязали, това не е стандартната S-Klasse, която може да бъде срещната сравнително често по улиците, а малко по-специален модел. Mercedes S680 Guard е бронирана версия на лимузината и разполага с най-високото ниво на защита за цивилни превозни средства – VPAM VR10. Базирана е на дългата база на S-Klasse, а цената ѝ започва от 547 хиляди евро.

За разлика от предишното поколение, тук промените са значително повече, като общото тегло на колата достига 4.2 тона. Стъклата от своя страна са с дебелина от 10см и разполагат с хидравлични повдигачи, които да ги вдигнат при проблем по ел. системата. Гумите пък са специално произведени от Michelin и предлагат до 30 километра пробег при спукване. За допълнителна безопасност има и вградена бутилка при нужда.

Макар характеристиките на двигателя да са доста сериозни, то теглото от 4.2 тона е наложило някои промени. Така например максималната скорост е ограничена на 190км/ч, а от Mercedes казват, че са преработили автоматичната трансмисия с 9 предавки и окачването, за да се справят с добавеното тегло.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 17 гласа.

Свързани новини