Отидете към основна версия

5 966 17

Ferrari не вижда проблем със забраната на двигателите с вътрешно горене от 2035 г.

  • ferrari-
  • двг-
  • електромобили

Италианската компания одобрява решението на Европейската комисия

Както знаете, първият електрически суперкар на марката Ferrari ще дебютира през 2025 година. Това беше обещано от ръководителя на компанията в доклад пред акционерите. Така италианците ще имат само десет години, за да преобразуват всички останали свои модели в електромобили, тъй като, както вече ви информирахме, Европейската комисия реши от 2035 г. да забрани напълно продажбата на всички нови автомобили, оборудвани с бензинови или дизелови двигатели с вътрешно горене. От Ferrari са уверени, че могат да се справят с тази задача.

В интервю за Ройтерс изпълнителният директор на Ferrari Джон Елкан заяви, че вижда забраната за двигатели с вътрешно горене като „възможност за производство на още по-специални и уникални продукти благодарение на електрификацията, електрониката и други технологии, които стават достъпни“. Освен това топ мениджърът отбелязва, че марката приветства решението на Европейската комисия да стимулира прехода на автомобилните производители към коли с електрически силови трактове.

Ще припомним, че Ferrari започна да електрифицира LaFerrari още през 2013 г., като моделът бе последван от SF90 Stradale с V8 базиран plug-in хибрид и наскоро представения 296 GTB с V6 plug-in хибрид. Purosangue, който ще дебютира през следващата година, също се очаква да получи хибридно задвижване. Първото електрическо Ferrari ще бъде двуместен суперкар със задвижване на четирите колела с четири електродвигателя, по един за всяко колело.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.

Свързани новини