Отидете към основна версия

8 285 13

Как Mercedes възроди спортните комбита shooting break

  • mercedes-benz-
  • shooting brake-
  • concept fascination

Добре известен факт е, че автомобилният свят дължи категорията “купе с четири врати” на Mercedes-Benz. Именно щутгартският CLS успя да предефинира отколешните представи за спортен автомобил и броя на входовете към салона му. След фурора на CLS все повече производители започнаха да се възползват от формулата на Трилъчната звезда, което очевидно накара германските конструктори да потърсят ново поле за изява.

Само така може да се обясни поредната провокация на дизайнерите на Mercedes-Benz, появила се на бял свят през 2008 година. Тази разработка отново има за цел да размива граници - този път между комбито и купето. Нарича се ConceptFASCINATION и представлява триумф на рафинирания стил откъдето и да го погледне човек.

Чест прави на германците и че за разлика от случая с CLS никога не са се правили на изобретатели на топлата вода. Признават си честно, че хибридът между комби и купе съществува много отдавна. Измислен е от англичаните, които го наричат shooting break.

А странното име shooting break се дължи на предназначението му. Обикновено се изработва по поръчка на базата на скъпи седани за господа, които държат да имат място за ловна карабина, евентуално дребна плячка, екипировка за езда или поло и... все атрибути, от каквито пролетариатът не се нуждае.

Съвсем в духа на тези традиции Mercedes-Benz ConceptFASCINATION разполага с предостатъчно багажно пространство, под което има ниша с площ приблизително един квадратен метър. Тя е облицована със скъпи породи дърво и алуминий и приютява два бинокъла, висококачествен фотоапарат с оптика Leica - идеален комплект за посещение на конни надбягвания.

В центъра на баганжика се намира сгъваема масичка с вграден овлажнител за пури. Може да бъде изтеглена навън зад колата, като по този начин осигурява достъп до хладилен контейнер и чаши за шампанско.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 15 гласа.

Свързани новини