Отидете към основна версия

7 844 15

Tata показа малък SUV за 6 хиляди евро

  • tata-
  • punch-
  • индия

Punch е предназначен само за индийския пазар

Tata показа най-новия си модел, носещ името Punch, който ще се продава единствено в родната Индия. Бюджетното SUV е със сравнително малки размери и ще се бори с Hyundai Casper, Suzuki Ignis, Renault Kwid, Mahindra KUV100 и други подобни в един от най-популярните сегменти.

От компанията загатнаха за малкия SUV още миналата година, когато показаха новия си дизайнерски език, съчетан от студиата на марката в Индия, Великобритания и Италия. Предната част е разделена на три сегмента с LED светлини и мигачи в горната част, основните светлини в средата и светлини за мъгла в долната част на бронята.

Двуцветната схема със синьо и бяло е съчетана с черни пластмаси, които да придадат малко по-„кораво“ излъчване на модела, а джанти с размер от 15 или 16 цола подпомагат за високия 190мм клиренс.

Интериора също следва конфигурацията с няколко цвята от екстериора, като в централната част на таблото можем да открием екран на навигацията, а пред водача са запазени традиционните аналогови циферблати за базовия модел.

Под капака на Punch работи 1.2-литров бензинов мотор с 84 конски сили и 113 нютон метра, които се предават към предните колела чрез трансмисия с пет предавки с механично или автоматично превключване. Цените на модела започват от около 6 хиляди евро за базовия модел и достигат до около 10 хиляди евро за най-високото ниво на оборудване с LED светлини, 7-инчов дисплей на мултимедията и дигитален километраж пред водача.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 13 гласа.

Свързани новини