Отидете към основна версия

12 107 21

Lada Niva вече е по-качествена, но поръчки могат да се правят чак догодина

  • автоваз-
  • lada-
  • niva

АвтоВАЗ подобри поточната линия на Lada Niva и увеличи скоростта на производство

Моделите Lada Niva Legend и Niva Travel слизат от поточната линия без прекъсване повече от месец. Youtube каналът "На заводе" публикува видео за модернизацията на поточната линия на Lada Niva Legend и Niva Travel. Производството и на двата всъдехода тече без прекъсване от месец, но има толкова много поръчки, че руският производител не смогва. За целта се налага подобряването на линията, която доведе до повишаване на качеството на автомобилите и до увеличаване на скоростта на производство.

Видеото предоставя подробности за модернизацията на конвейера. На мястото за монтаж на скоростната кутия и задните оси са променени схемите и принципите на работа, производството на шасито вече става с по нови механизми, които прехвърлят части между машините. Също така вече е възможно да се изостави остарялата форма на конвейерно подаване, в резултат на което площта му е намалена от 1800 на 600 квадратни метра.

В резултат на тези подобрения производствените процеси стават по-бързи и по-качествени. АвтоВАЗ възнамерява да продължи оптимизацията. По-рано стана известно, че АвтоВАЗ промени и плана за производство на Lada Niva с пет врати. Първоначално се предполагаше, че удължената версия ще бъде свалена от конвейера през декември, но производството беше удължено с месец.

Причината за това решение беше, че Lada няма време да произведе необходимия брой SUV-та с пет врати навреме - постоянните прекъсвания в работата на завода поради липсата на компоненти бяха причина за това. По същата причина търговците не приемат поръчки за Niva с три врати до края на декември.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 23 гласа.

Свързани новини