Last news in Fakti

2 Ноември, 2021 10:36 12 073 21

Lada Niva вече е по-качествена, но поръчки могат да се правят чак догодина

  • автоваз-
  • lada-
  • niva

АвтоВАЗ подобри поточната линия на Lada Niva и увеличи скоростта на производство

Lada Niva вече е по-качествена, но поръчки могат да се правят чак догодина - 1

Моделите Lada Niva Legend и Niva Travel слизат от поточната линия без прекъсване повече от месец. Youtube каналът "На заводе" публикува видео за модернизацията на поточната линия на Lada Niva Legend и Niva Travel. Производството и на двата всъдехода тече без прекъсване от месец, но има толкова много поръчки, че руският производител не смогва. За целта се налага подобряването на линията, която доведе до повишаване на качеството на автомобилите и до увеличаване на скоростта на производство.

Lada Niva вече е по-качествена, но поръчки могат да се правят чак догодина

Видеото предоставя подробности за модернизацията на конвейера. На мястото за монтаж на скоростната кутия и задните оси са променени схемите и принципите на работа, производството на шасито вече става с по нови механизми, които прехвърлят части между машините. Също така вече е възможно да се изостави остарялата форма на конвейерно подаване, в резултат на което площта му е намалена от 1800 на 600 квадратни метра.

Lada Niva вече е по-качествена, но поръчки могат да се правят чак догодина
Lada Niva Travel

В резултат на тези подобрения производствените процеси стават по-бързи и по-качествени. АвтоВАЗ възнамерява да продължи оптимизацията. По-рано стана известно, че АвтоВАЗ промени и плана за производство на Lada Niva с пет врати. Първоначално се предполагаше, че удължената версия ще бъде свалена от конвейера през декември, но производството беше удължено с месец.

Lada Niva вече е по-качествена, но поръчки могат да се правят чак догодина
Lada Niva Legend

Причината за това решение беше, че Lada няма време да произведе необходимия брой SUV-та с пет врати навреме - постоянните прекъсвания в работата на завода поради липсата на компоненти бяха причина за това. По същата причина търговците не приемат поръчки за Niva с три врати до края на декември.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    32 17 Отговор
    Всичко това е много хубаво, но нищо не се споменава за РЪЖДАТА НА ЛАМАРИНИТЕ !!! Защо не правят вратите, капака на двигателя и калниците като на ТРАБАНТ ??? Ще бъде перфектно !!!
  • 2 Пилот на Ферари

    21 3 Отговор
    Къде е видеото ?
  • 3 Госта

    32 20 Отговор
    По-качествени руски коли?Виждал съм ама няма!!!
  • 4 Българин

    24 39 Отговор
    Външно е много жалко подобие на новия РАВ4, вътре си е типичен съвеЦки батал.

    Коментиран от #5

  • 5 Пилот на Ферари

    49 19 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    Интересно , защо дърта Лада Нива от началото на 90 години в сайтовете струва колкото БМВ Х5 след 2002 година ? Защо тия хора не си купуват Х5 ?

    Коментиран от #6

  • 6 Като гост

    22 20 Отговор

    До коментар #5 от "Пилот на Ферари":

    Къде са тези Х5 след 2002 по 1000 лева?

    Коментиран от #9

  • 7 Машала

    22 20 Отговор
    Чудя се, как тази огромна държава един завод като хората за коли не направи. Танкове, БТР-и самолети, Белази, Камази - бол, а една кола за свят нямат!

    Коментиран от #8

  • 8 Пилот на Ферари

    25 11 Отговор

    До коментар #7 от "Машала":

    И какъв завод искаш да направи след като е пълно със заводи за всякакви марки и модели.
    Произвеждат се повече автомобили отколкото в сащ. Там само се внасят.
    Над 20 фирми с 24 завода.
  • 9 Пилот на Ферари

    20 8 Отговор

    До коментар #6 от "Като гост":

    Lada Niva
    Мобиле
    Дата на производство октомври 1995г
    Цена 4 000 лв.


    BMW X5 3.0d nov vnos!
    4 999 лв.
    Дата на производствоавгуст 2002г.

    Коментиран от #20

  • 10 ПЕНКО

    27 13 Отговор
    КЪСАТА ЛАДА -НИВА -МОЖЕ ДА КАЧИ 40 ГРАДУСА СИПЕЙ НА 200-500 МЕТРА --- НЯМА АВТОМОБИЛ В СВЕТА ,КОЙТО МОЖЕ ДА ГО НАПРАВИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #11

  • 11 Сатъра на Хана

    13 16 Отговор

    До коментар #10 от "ПЕНКО":

    Аз се сещам поне за 7-8 АВТОМОБИЛИ КОИТО МОГАТ ДА ГО НАПРАВЯТ
    .......
    ....... ford bronco badlands,
    jeep wrangler rubicon ,
    toyota 4runner trd off road,
    toyota tacoma trd off road ,
    chevrolet colorado zr2
    Аз лично съм го правил във Тойота 4runner trd off road premium 4,0 литра 6 цил 280к.с 5 скоростен автомат , блокировка на задния диференциал , 2H-4H-4L, kdss, crawl control, terrain control , и 360 градуса камера :))

    Коментиран от #12

  • 12 И цената

    8 6 Отговор

    До коментар #11 от "Сатъра на Хана":

    На Тойотата е???

    Коментиран от #15

  • 13 Тока

    13 6 Отговор
    Лада НИВА не и трябват пътища върви на всякаде по всякакви баири и по калища но късата база.
    Проблема е лошата поддръжка с фалшиви части.
  • 14 Саабръйченко

    12 6 Отговор
    Тъмън ма беше домъчняло за таа бракма ,и ето щастйето дойде ,отново матрял за Лада Нива ,хората спят на портала на завода ,в очакване на премиерата
  • 15 Сатъра на Хана

    10 2 Отговор

    До коментар #12 от "И цената":

    Ами ЦЕНАТА НА ТОЙОТА
    4RUNNER TRD OFF ROAD PREMIUM Е 39-40 000 ЕВРО ВСЕКИ ДЕН ,
    ......
    НО за толкова пари можеш да си вземеш поне 5-6 модела яки пикапи като например ford F150 , обаче форда е много широк за катерене и български пътища в планината ... зависи за какво ще ги използваш ....
    ..... Мислех за БЪлгария да си взема НИВА, обаче вече ме мързи да се правя на маймуна с ръчни скорости ..... Второ НИВАта има нужда от двигател 150 к.с за да стане автомобил ... Трето , няма място вътре в нея къде да спиш .... а в Тойотата 4runner си имам спалня в багажника 190 см х 140 см :)))
  • 16 мнение

    6 6 Отговор
    Новата е по грозна от старата и сигурно ще е по голямо дърво.Поне да правят старата здрава и да не гние и със сигурност пак ще има купувачи .Просто да са по здрави като първите

    Коментиран от #18, #21

  • 17 Николай

    5 5 Отговор
    Че кой ще поръча това изчадие. То е като страстна любовница. Много топли (загрява), винаги трябва да го опипваш яко (проверки и смяна на части) и много харчи. Вече ладата стана дачия 1 към 1 само емблемата различна.

    Коментиран от #19

  • 18 Някойси

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "мнение":

    Къде е тая новата, че не виждам?
  • 19 Някойси

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Николай":

    Кое им е еднакво?
  • 20 Алекс

    3 4 Отговор

    До коментар #9 от "Пилот на Ферари":

    Да беше уточнил, че X5-та е катастрофирала, има гръмнал air bag.
    Niva над 1500 има не повече от 5-6 броя, всички с модификации. Дори и в този им вид, не знам кой ще е толкова луд да даде 4 бона за кола без елементарни екстри. Вътре прилича на автомобил от 60те години, да не говорим, че половината електроника и радиото(ако е имало изобщо) са изкормени.
  • 21 карача

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "мнение":

    Кой ви пълни главите с тия глупости.Старата нива била по-хубава-дрън дрън.Нова Нива имам впредвид производство 2016 г. и нагоре.Старата- половината части от жигула.Слаб карбураторен мотор с 4 скорости.
    Обекновен грунд и обикновена боя.Гние като всяка жигула ,но е с малко по-дебела ламарина и се кърпи.
    Няма хидравлика,охлаждането на дв.-много зле.Неудачно разположение на елементите по окачването,слаба раздатка ,конусни лагери на главините,които са вечен проблем.....и т.н.Новата с хидравлика,с АБС,с230 подобрения/според Автоваз/ , цели лагери на главините,5 скорости,усилена трансмисия и раздатка.Потопена в катаферазен грунд,защитен грунд,восъчно и силиконовво покритие на шевове и кухини, боя металик и допълнително антикор покритие на арки и дъно на каросерия.Климатек,подгрев на седалки и огледала,Инжекцион Бош , шоков прекъсвач и др.Да вземеш да обесняваш,че старата била хубава ,а новата боклук е най-малкото твърде малоумно.Не ти пиша да те обиждам или да се заяждам,но Нивите ги познавам много добре и ти пиша да за да не робуваш на махленски слухове и да пишеш врели некипели.