Отидете към основна версия

3 607 20

BMW изчаква по-бедните страни, за да премине изцяло към електрически коли

  • bmw-
  • електрически автомобили

Германската компания не си поставя точен срок в който това да се случи

Докато голяма част от автомобилните производители вече си поставиха срокове за преминаване единствено към автомобили на ток, то от BMW не бързат с това решение и разкриха защо. В интервю пред Dezeen, шефът на отдела за стратегии за устойчивост и мобилност – Томас Бекер сподели какво спира германците от това да преминат изцяло на ток през 2040 година.

По време на разговора, той поясни, че от BMW не смятат да спират с производството на бензинови и дизелови коли, докато не са сигурни, че „по-бедните страни са свършили своята работа.“ Той даде за пример страни като Норвегия и Нидерландия, където има около 7 до 9 зарядни станции на 1000 превозни средства, докато в Италия например има само 0.4 станции на 1000 коли.

Бекер допълни, че това се случва поради липса на „политическо лидерство“ от местните и национални правителства. „ Тези хора чакат докато някой изсипе пари върху тях, за да си свършат работата. Те няма да го направят.“

Все пак от BMW очакват всеки втори автомобил, който продават през 2030 година да бъде изцяло електрически. Освен това Rolls-Royce и Mini също ще преминат на ток през 2030 година. "Баварците" предпочитат да преминат на ток, едва когато необходимата инфраструктурата за такива автомобили е подходяща. В противен случай клиентите ще са принудени да купуват употребявани автомобили с конвенционални двигатели, които от своя страна ще замърсяват още повече в сравнение с по-новите такива.

Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 11 гласа.

Свързани новини