Отидете към основна версия

9 771 8

Продава се най-ръждясалото Ferrari в света (ВИДЕО)

  • ferrari-
  • ръжда-
  • търг

Прието е да се отнасяме внимателно към тези емблематични автомобили, като това важи за собствениците на Frrari-та по целия свят. Този случай обаче е изключение, въпреки че продажбата на такъв екземпляр не е никак лесна работа.

Водещият на британския канал в YouTube Number 27 съобщи, че един зрител им казал, че знае къде се намира въпросното ръждясалото Ferrari и екипа на Number 27 решава да провери тази информация.

Рядкото Ferrari 308 GT4 е намерено в Стафордшир (Великобритания). Колата обаче "надмина" всички очаквания за състоянието си. Този спортен автомобил със средноразположен двигател е произвеждан от италианската компания Ferrari през 70-те и 80-те години на миналия век

Това всъщност е и един от най-достъпните модели на компанията, дизайнът му е разработен от студиото Bertone, по време на премиерата ѝ колата беше силно критикувана, но с течение на времето отношението към нея бе преразгледано и с годините стойността ѝ започна да расте.

Но точно тази спортна кола изглежда наистина тъжна. Ръждата е направила дупки по каросерията, праговете са изгнили и на места въобще липсват, но шасито на този модел е направено от издръжливи стоманени тръби и само поради този факт колата все още по някакъв начин запазва формата си.

В същото време джантите са фабрични и в добро състояние. Колата е без двигател, а мухъл се е настанил трайно в купето, но задните седалки все още изглеждат добре. За своя нелек живот тази спортна кола сменя трима собственици. Оригиналният цвят на каросерията е Bianco Polo (светло бежов), а седалките са черни, въпреки че сега изглеждат синкави.

В момента на онлайн търга в eBay за тази кола се искат "само" 15 хиляди паунда (около 17 600 евро). Е, в старите, дори ръждясали неща, винаги има някаква специална привлекателност, обобщава водещият. Но по всичко личи, че колата отдавна си е "изпяла песента".

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.

Свързани новини