Last news in Fakti

11 Април, 2023 10:11 4 054 4

Най-скъпият регистрационен номер за кола бе продаден за... 15 милиона долара

  • регистрационен номер-
  • търг-
  • оае

Това се случи на търг в ОАЕ

Най-скъпият регистрационен номер за кола бе продаден за... 15 милиона долара  - 1

Неизвестен купувач плати 15 милиона долара за регистрационен номер на автомобил. На търга, който се проведе в Обединените арабски емирства, беше пусната за продажба табела, състояща се от буквата "P" и числото "7".

По време на търга за един от най-редките регистрационни номера бяха платени 55 милиона дирхама. Интересен факт е и, че руският бизнесмен Павел Дуров (основателят на Telegram и VKontakte) също участва в търга, но офертата му беше надвишена и той не успя да купи номера.

Всички приходи от търга ще отидат за благотворителност. 55 милиона дирхама (около 15 милиона долара) е най-високата сума, плащана някога за регистрационен номер на автомобил.

Предишният рекорд се държеше от арабския бизнесмен Саид Абдул Гафар Хури, който през 2008 г. плати 52.2 милиона дирхама за регистрационен номер с цифрата "1", което се равнява приблизително на малко над 14 млн долара.

През април миналата година по време на търга за регистрационния номер "AA8" бяха платени 35 милиона дирхама (около 9.5 милиона долара). На същия търг на участниците беше предложено да купят и "красиви" номера за мобилни телефони.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Псевдоним

    9 0 Отговор
    Купувачът се казва Добри, видимо е на регистрационния номер.
  • 2 да питам

    4 1 Отговор
    Бошков ли ?!
  • 3 Чекмедже бабаит

    9 4 Отговор
    луди пари за безполезности, ерата на много-богатите скоро трябва да приключи
  • 4 Ясно

    3 2 Отговор
    Някои нямат никакви панорамни гледки. Други се къпят в луксозни такива постоянно. Има нещо объркано в този свят сякаш.