Отидете към основна версия

5 479 18

Едно старо Volvo, което се присъедини към "клуба на милионниците"

  • volvo-
  • 740-
  • пробег

30-годишното Volvo 740 измина милион, но не километра, а мили

Днес пробег от милион мили (1 609 344 км) вече е нещо непостижимо за нов автомобил. Списъкът с превозни средства с такова постижение включва по-стари модели, като пикапите Nissan Frontier и Ram 3500, петото поколение Hyundai Elantra (2013) и компактното купе Honda CRX от началото на деветдесетте. Старите "тухли" на Volvo също са добре представени в тази диаграма и винаги има място за още едно. Запознайте се със седана 740 от 1991 г.

Сребърната "седморка" прекара целия си живот в ръцете на мъж на име Джим О'Ший. Освен това американецът от ирландски произход извършва по-голямата част от ремонтните дейности сам, като не престава да се възхищава на удивителната надеждност на своя „куфар“. Джим се нуждае от помощта на професионални механици единствено когато сменя мотора. Ресурсът на оригиналния двигател и скоростна кутия не е достатъчен.

По-нататъшната съдба на Volvo-то 740 все още не е известна. Може би неспокойният г-н О'Ший ще реши да "завърти" километража още един-два пъти. Или, както се случва често, някой от дилърите на марката ще реши да изкупи заслужилия автомобил за своя шоурум. Както и да е, подобни истории са страхотна украса на нашия „еднократен свят“. И страстни герои като Джим О'Ший заслужават огромно уважение.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.

Свързани новини