Last news in Fakti

26 Юли, 2021 12:33 5 729 5

Volvo зарязва номера в имената на моделите

  • volvo-
  • xc-
  • v-
  • s-
  • моделни имена

Докато други компании преминават към цифри в имената на моделите си, Volvo реши да разчита на емоционални собствени имена

Volvo зарязва номера в имената на моделите - 1

Volvo реши да изостави традицията да назовава своите модели с буквено-цифрови комбинации като XC90, C40, S60 и така нататък. Сега автомобилите на марката ще получат пълни имена.

В интервю за Autocar главният изпълнителен директор на Volvo Хакан Самуелсон заяви, че новото поколение кросоувър XC90 ще бъде първото, което ще получи име от новия формат.

„Ако погледнете автомобилите днес, ще забележите, че всички те имат много„ инженерни “имена и усъвършенствания: XC, T8, AWD - всичко това са спецификации на превозното средство,“ казва Самуелсон.

Плановете на Volvo изглежда противоречат на тенденциите в световната автомобилна индустрия. Volkswagen заряза двигатели с вътрешно горене и се премести от имена като Golf и Tiguan на ID.3 и ID.4. BMW и Mercedes-Benz също предпочитат имена като iX и EQS, но те ги имат в съответствие с дълга традиция.

Практиката на Volvo да използва буквите "XC" за кросоувъри, "V" за комбита, "C" за купета и "S" за седани датира от 1995 година. Шведският автомобилен производител обаче иска да отбележи прехода към ерата на електрическите превозни средства, като въведе собствени имена.

"Говорим за изцяло нова платформа, ново поколение изцяло електрически превозни средства", каза Самуелсон. - Трябва да изясним, че това е ново начало и следователно няма да имаме цифри и букви или т.нар. инженерен тип име. Ще назовем моделите по начина, по който наричате новородено бебе. “

Новият XC90 трябва да се появи на бял свят през 2022 година, но Самуелсон каза, че новото име на модела все още не е потвърдено и за него се води "много интересна и креативна дискусия".


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    12 3 Отговор
    Ма това не нарушавали половата ни идентичност? Не е ли време всички световни езици да се махнат местоименията и да има само то.
  • 2 Някой си

    8 7 Отговор
    Да зарязват правенето на коли въобще. То това сегашното не е волво, няма 5 цилиндрови мотори, китайска електроника, затваряй

    Коментиран от #3

  • 3 зуза

    14 0 Отговор

    До коментар #2 от "Някой си":

    Те и арабите отдавна не са пущали летащи клими
  • 4 Врачанина

    8 8 Отговор
    Те да вземат да я спрат целата марка направо Волво китайски боклуци са туй бацета всичко е Пежо Рено и Форд по тех нискокачественни боклуци ама цените им са като нанови като БМВ хаха като има шарани да ги купуват тъй ще е .
    .
  • 5 Варна

    17 3 Отговор
    Врачанина, 2013г.си купих Волво хц 90, сега сме 2021г.,колата е на 250000км, колата се кара основно по много лоши пътища-по селата и т. н. Дотук, освен обслужване НЕ е пиано нищо по този автомобил, докато приятели и познати с Инфинита, Аудита, БМвта за по-малко годишни автомобили, не ги питай как се чувстват заради проблеми по техните коли... Така че, не знам за какви китайски боклуци пишеш, но мисля, че мнението ти е просто ей така-да на драска някоя простотия в пространството!? Жив и здрав!