Отидете към основна версия

37 583 61

Четири коли, които доказват, че "германски" не винаги е синоним на "качество"

  • германски автомобили-
  • ненадеждни коли

Повечето сънародници са свикнали да възприемат немските автомобили, ако не като стандарт за качество, то поне като нещо, на което абсолютно може и трябва да се разчита. И трябва да се признае, че в много случаи това е така, но има и коли, които не са толкова надеждни, макар да са немски. Показваме ви пет от тях.

1. Volkswagen Touran


В случая говорим за автомобили от 2015г. В България този семеен автомобил не спечели голяма популярност, но по едно време именно този модел би всички рекорди по продажби в европейските страни. Бързо стана ясно обаче, че колата има огромен брой проблеми с електрониката, скоростната кутия и дори с боята.

2. Audi Q5


Можете спокойно да запишете автомобили, произведени през 2008-2011 г., в черния списък. Експертите редовно класифицират "петицата" като автомобил, които заслужават вниманието на потребителите на вторичния пазар. Важно е да запомните, че през горепосочения период на производство, колата има сериозни проблеми с окачването, електрониката и трансмисиите.

3. Mercedes A-Klasse


Премиум качеството все още не е гаранция за надеждност, а моделите от А-класа от 2018 г. успяха да го докажат в пълна степен. Почти една трета от всички анкетирани собственици на този прекрасен автомобил се оплакват от проблеми с електричеството и електрониката, вътрешната облицовка и лошо работещ климатик.

4. Opel Astra

Друг популярен модел, който боледува през последните години. А именно, от 2015 г. Репутацията на Opel у нас принципно е висока, но най-новите Astra правят така, сякаш умишлено възнамеряват да забият последния пирон в капака на ковчега. Акумулаторът, двигателят, трансмисията и съединителят - по един или друг начин почти всеки елемент от автомобила дефектира.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 67 гласа.

Свързани новини