Отидете към основна версия

11 314 10

Hyundai Tucson е изключително опасен - нула звезди в краш тестовете (ВИДЕО)

  • hyundai-
  • tucson-
  • краш тест-
  • безопасност

Независимата латиноамериканска организация NCAP тества безопасността на Hyundai Tucson 4 в серия от краш тестове с разочароващи резултати

В тестовете участва кросоувър от предишното, четвърто поколение, който все още се продава в Южна Америка. Експертите признаха колата за изключително опасна. Според резултатите от тестове при челни и странични удари, колата не успява да спечели нито една звезда. Tucson получи и най-лошата оценка за защита на децата в купето.

Tucson бе изпитан при челен удар с 40 процента припокриване при скорост от 64 километра в час, както и с два странични удара с количка и стълб при скорости съответно 50 и 29 километра в час. И в двата случая дизайнът на кросоувъра се оказа крехък и силно деформируем вследствие на ударите.

Освен това в оборудването на южнокорейският SUV липсват активни и пасивни системи за безопасност, които биха могли да смекчат последствията от сблъсъците. И така, "базовият" Tucson има само две предни въздушни възглавници и няма електронна система за стабилизиране. Той се справя прилично със защитата на възрастните пътници, отбелязват все пак експертите, но липсата на странични въздушни възглавници значително влошава резултата.

В резултат на това безопасността на пътниците отпред е оценена на 51 процента, а безопасността на пешеходците - на 50 процента. Автомобилът получава седем процента за работата на системите и само четири процента за безопасността на децата пътници. В същото време Hyundai забавял доставката на резервни части за тестваните автомобили, съобщиха от Latin NCAP, което може да се дължи както на логистични проблеми, така и на нежелание за провеждане на тестове. Освен това Hyundai отказа на организацията, когато тя предлага да тества новия Tucson.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 16 гласа.

Свързани новини