15 Декември, 2021 17:24 11 167 10

Hyundai Tucson е изключително опасен - нула звезди в краш тестовете (ВИДЕО)

  • hyundai-
  • tucson-
  • краш тест-
  • безопасност

Независимата латиноамериканска организация NCAP тества безопасността на Hyundai Tucson 4 в серия от краш тестове с разочароващи резултати

Hyundai Tucson е изключително опасен - нула звезди в краш тестовете (ВИДЕО) - 1

В тестовете участва кросоувър от предишното, четвърто поколение, който все още се продава в Южна Америка. Експертите признаха колата за изключително опасна. Според резултатите от тестове при челни и странични удари, колата не успява да спечели нито една звезда. Tucson получи и най-лошата оценка за защита на децата в купето.

Tucson бе изпитан при челен удар с 40 процента припокриване при скорост от 64 километра в час, както и с два странични удара с количка и стълб при скорости съответно 50 и 29 километра в час. И в двата случая дизайнът на кросоувъра се оказа крехък и силно деформируем вследствие на ударите.

Освен това в оборудването на южнокорейският SUV липсват активни и пасивни системи за безопасност, които биха могли да смекчат последствията от сблъсъците. И така, "базовият" Tucson има само две предни въздушни възглавници и няма електронна система за стабилизиране. Той се справя прилично със защитата на възрастните пътници, отбелязват все пак експертите, но липсата на странични въздушни възглавници значително влошава резултата.

В резултат на това безопасността на пътниците отпред е оценена на 51 процента, а безопасността на пешеходците - на 50 процента. Автомобилът получава седем процента за работата на системите и само четири процента за безопасността на децата пътници. В същото време Hyundai забавял доставката на резервни части за тестваните автомобили, съобщиха от Latin NCAP, което може да се дължи както на логистични проблеми, така и на нежелание за провеждане на тестове. Освен това Hyundai отказа на организацията, когато тя предлага да тества новия Tucson.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мъка

    10 6 Отговор
    За Южна Америка качеството е друго.

    Коментиран от #7

  • 2 Същото

    26 2 Отговор
    Като с детските храни за България. И с прахта за пране аарииелл, и с фаанти и кокиколи на времето с оправданието че българите си харесвали аспартама и не искали да е със захар.
  • 3 еве

    12 16 Отговор
    Тези тестове не ме интересуват. Ако ми харесва колата я купувам.
  • 4 Ама

    15 4 Отговор
    Клетката на купето не се деформира, вратите могат да се отворят и стъклата им не са се натрошили от деформация.
    Явно за Южна Америка с цел по-ниска цена се спестява от много системи за безопасност.
  • 5 Плам

    8 22 Отговор
    Ето това е.Пълни боклуци,корейски и японски.Ама пълни боклуци.Аз карам фиат браво 2 от 2010 год.с 8 възглавници,като е за пазара за Латинска Америка не са ли хора,ахааа,като нас са,хора втора ръка.

    Коментиран от #9

  • 6 оня с коня

    1 9 Отговор
    Има едни хора,дето си купуват кола с ЕДИНСТВЕНА ЦЕЛ да я блъснат.Е аз не мога да правя такива неща с любимото си БМВ!
  • 7 Коментара

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "мъка":

    Аха, при нас казваш е нумбер уан уно!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Лудогорец 9

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "Плам":

    Виж сега тук става дума за базов модел , разбирай с възможно най-малко екстри .
    И там има тусон наблъскан с екстри който има всичко,включително и повече въздушни възглавници.Всеки който си купува кола си преценява коя да купи такава с малко или в много екстри.Не си мисли,че този тусон ако ти изпраска фиатчето ще остане нещо от него ! Се за една звезда в теста се изисква повече отколкото за пет звезди когато твоят фият е правен.
  • 10 basi

    4 4 Отговор
    тъпаците тука - подхвърлят нещо платено и лапнишарани веднага лаят.Какво и има на колата бе селяндури - намери на тая платена псевдо компания тест с мерцедес или друга бангия -- все тая