Отидете към основна версия

17 207 9

Как изглежда и какво представлява единственият в света камион Rolls-Royce

  • rolls-royce-
  • камион

Необичайната преработка на този Rolls-Royce е дело на баща и син Войчеховски от Флорида. Семейният им бизнес е работилница за ремонт и реставрация на стари класически автомобили от марките Rolls-Royces и Bentley.

За превозването на автомобилите до сервиза им трябва камион и майсторите решават да го си го направят сами и той да е в тон с дейността на компанията. Така се ражда първият и единствен в света камион Rolls-Royce.

Каросерията е заимствана от Rolls-Royce Silver Shadow от 70-те години на миналия век и е монтирана на шаси, което е взето от камион Chevrolet. Така превозното средство е на рама, а в същото време интериорът, обшит с кожа и дърво, остана непроменен и е доста луксозен.

Камионът Rolls-Royce се задвижва от 5.7-литров V8 мотор от Chevrolet, съчетан с тристепенна автоматична скоростна кутия. Странното превозно средство притежава и забележителни възможности - може да тегли 13-тонно ремарке.

Това обаче явно не е достатъчно за създателите му и те планират скоро под капака да бъде монтиран по-модерен 6.0-литров V8 с мощност от 400 конски сили. В момента единственият в света камион Rolls-Royce работи ежедневно.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 28 гласа.

Свързани новини