Отидете към основна версия

11 213 23

Официално: Lamborghini ще се продава в България

  • lamborghini-
  • българия-
  • представителство

Компанията БМ Кар отваря у нас представителство на култовата италианска марка за суперкари Lamborghini. Това ще се случи съвсем скоро, като другата любопитна новина е, че представителството на Lamborghini, което ще отвори врати у нас в България ще е и за Балканите.

Предстои финализирането на договора, според който фирмата БМ Кар ще може да продава и сервизира известните италиански автомобили. Според информация на automedia.bg, целият процес по получаването на разрешително за продажба и сервиз на Lanborghini е коствал на българската компания една година.

Ще припомним, че Lamborghini е италианска марка, но от доста години е под контрола на Volkswagen. Любопитен факт е, че въпреки кризите, свързани с пандемията и липсата на електронни компоненти, за миналата година марката бележи най-силните си финансови резултати в цялата си история.

Най-продаваният от новите модели на Lamborghini е всъдеходът Urus. Втората позиция заема Huracan, а тройката се допълва от Aventador. Справка в най-големия сайт за автомобили mobile.bg показва, че интерес към скъпите италиански суперкари у нас не липсва, а последното потвърждение за това е, внесеният у нас ексклузивен модел Sian, стойността на който варира от 5 до 7 млн лв. Повече за този автомобил можете да видите ТУК.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 17 гласа.

Свързани новини