Last news in Fakti

12 Април, 2022 15:47 2 921 2

Lamborghini представи Huracan Tecnica с повече мощност и по-ниско тегло

  • lamborghini-
  • huracan-
  • tecninca-
  • sian

Новата версия дебютира с 631 конски сили

Lamborghini представи Huracan Tecnica с повече мощност и по-ниско тегло - 1

Lamborghini представи поредна нова версия на Huracan, този път подходяща, както за улицата, така и за пистата. За разлика от върховото STO, чиито параметри са пригодени предимно за писта, Tecnica се позиционира точно под него и над познатата ни вече Evo модификация. От италианската марка описват новата версия като перфектна за всеки тип живот.

Lamborghini представи Huracan Tecnica с повече мощност и по-ниско тегло

Освен с мощност и задвижване, Tecnica може да бъде позната още от далеч благодарение на изцяло новата броня с карбонови акценти и типичните за Lamborghini “Y” форми. Този дизайн ни е познат от хиперкара Sian, който вече се движи по улиците на България. Малка промяна има и в страничната линия и прозорците, както и нов дизайн на джантите с размер от 20 цола.

Lamborghini представи Huracan Tecnica с повече мощност и по-ниско тегло

В задната част новостите също не спират. Там откриваме карбонов капак над двигателя с малко вертикално стъкло, както и шестоъгълни накрайници на ауспусите. Бронята също е нова и е в цвета на купето за разлика от дифузьора, който е карбонов. За завършек е поставен и малък спойлер, който има и функционална роля.

Lamborghini представи Huracan Tecnica с повече мощност и по-ниско тегло

Двигателят е добре познатият атмосферен V10, като тук той генерира 640 конски сили и 560 нютон метра въртящ момент, които се предават единствено към задните гуми чрез автоматична трансмисия. Ускорението до 100км/ч отнема 3.2 секунди. Подобрение има и в теглото, което достига до 1379 килограм в сравнение с 1389 килограма при Evo RWD изпълнението.

Lamborghini представи Huracan Tecnica с повече мощност и по-ниско тегло

Серийно пристигат интересни екстри като задни завиващи гуми, карбокерамични спирачки, система за преразпределяне на въртящия момент и други. Все още не са ясни цените на модела, но доставките започват по-късно тази година, обещават от Lamborghini.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Komapak

    7 2 Отговор
    Защо ли си мисля, че двигателя и скоростната кутия са на ауди? 🤔
  • 2 Гост

    13 2 Отговор
    Нов боди кит, нови седалки с различна тапицерия, малко пипнати спирачки и окачване и нов софтуер на двигателя. Купете си новата суперкола със старото шаси и стария силов тракт защото е много рядка само в няколко стотин бройки.