Отидете към основна версия

5 648 13

Шест гуми, 1012 конски сили и огромни размери, това е новият пикап на Hennessey (ВИДЕО)

  • ram-
  • hennessey-
  • пикап-
  • dodge

От него ще бъдат произведени само 12 екземпляра

Преди време ви разказахме за чудовищния проект на Hennessey, където тунинг специалистите увеличиха мощността на стандартен Ram до над 1000 конски сили, поставиха ново окачване и подходящи гуми. Сега същите тези хора добавиха трета ос на пикапа и го превърнаха в 6х6 с огромни размери. Моделът носи името Mammoth 100 TRX 6h6 и от него ще бъдат направени едва 12 броя, всеки с цена от близо половин милион долара.

Пикапът е широк 2.23 метра, висок е 2.1 метра и е дълъг цели 7.19 метра. Не е най-подходящото возило за тесните улички в Италия, но пък американските пътища едва ли ще бъдат проблем за него. От Hennessey са добавили още направена по поръчка предна броня, джанти с нов дизайн, прибиращи се стъпенки и нова задна броня.

Под капака работи 6.2-литров бензинов осмак с 2.65-литров суперчарджър, който с помощта на нови ролки, дюзи, софтуер и други промени увеличава мощността до 1012 конски сили и максимален въртящ момент от 1313 нютон метра. Третата ос е получила също заключващ диференциал за по-сериозни офроуд преживявания.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.

Свързани новини