Отидете към основна версия

5 916 22

Повече за новата Delta и бъдещето на Lancia

  • lancia-
  • delta-
  • ypsilon-
  • aurelia

Италианската марка сподели плановете си за следващите 12 години

Lancia е на път да се завърне на Европейския пазар с три нови модела. Това споделиха от марката, като част от своя план за разширяване на пазарите си, започващ от 2024 година. Той включва представянето на компактният Ypsilon, кросоувърът Aurelia и новата Delta. Колите ще бъдат представени съответно през 2024 година, 2026 година и 2028 година.

Започвайки с Ypsilon, който ще видим най-скоро, той ще порасне на размери и ще достигне дължина от 4 метра. Моделът ще се предлага, както с хибридно задвижване, така и с изцяло електрическо такова. За разлика от предходното поколение, това ще е базирано на новата STLA Small архитектура на Stellantis, която може да открием в Peugeot 208, Opel Corsa, Citroen C3 и други.

Следващият модел, който ще видим през 2026 година носи името Aurelia и за разлика от своите предшественици, които се предлагаха като седан, купе и кабриолет, новият модел ще предлага кросоувър форми с модерен дизайн. Вероятно колата ще бъде базирана на платформата STLA Medium и ще има сходни черти с новия Citroen C5 X.

Безспорно най-интересният модел в гамата на Lancia е новата Delta, която ще пристигне през 2028 година с дължина от 4.4 метра. Италианците обещават моделът да запази класическите хечбек форми с“ мускулести черти и геометрични линии“. Възродената легенда ще бъде само на ток и вероятно също ще бъде построена на платформата STLA Medium.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 12 гласа.

Свързани новини

  • Lancia показа уникален електрически автомобил (ВИДЕО)

    Италианската компания Lancia представи концепцията на нов електрически автомобил Pu+Ra HPE, който е вдъхновен от рали автомобила Stratos от 70-те годи ...
    18.04.2023
    3 872
    10
  • Идва нова Lancia Ypsilon

    В Сарагоса групата Stellantis отпразнува първите 40 години на своята фабрика там, която отворя врати през есента на 1982 г. и започва да произвежда Op ...
    16.10.2022
    6 349
    21