Отидете към основна версия

5 499 22

Новите Alfa Romeo ще гонят качеството на Lexus

  • alfa romeo-
  • tonale-
  • lexus-
  • качество

Първият такъв автомобил от луксозната линия на марката ще бъде кросоувърът Tonale

Въпреки факта, че моделите Giulia и Stelvio станаха нерентабилни за Alfa Romeo, новият ръководител на марката Жан-Филип Импарато вярва в легендарната италианска марка. Според топ мениджъра новата линия на компанията ще включва луксозни автомобили, еталон за които, както за качество, така и за надеждност, ще бъде Lexus. В същото време, до 2025 г., гамата на Alfa Romeo ще се попълни от няколко кросоувъра и от първия масово произвеждан електрически автомобил.

Жан-Филип Импарато проведе тест драйв на Tonale в Италия, по време на който даде интервю, в което заяви, че Lexus е еталонът за качество за него. Точно поради тази причина, преди време топ мениджърът решава да отложи пускането на новия кросоувър на пазара. По думите му той искал да се увери, че качеството на Tonale е безупречно от първия ден на производство и че компанията предлага най-съвременна свързаност и потребителски интерфейси.

Италианската марка винаги е била на последните редове в тестовете за качество. Миналата година Giulia и Stelvio успяха да се отлепят от дъното, но не много. Двата модела имаха 204 проблема на 100 автомобила, поставяйки Alfa Romeo на 28-о място от 32 марки. За сравнение Lexus, който участва в същите тестове, се нареди на трето място със 144 проблема на 100 автомобила.

Доставките на Tonale за италиански клиенти на марката ще започнат следващия месец. В бъдеще гамата на компанията ще бъде попълнена и със субкомпактен кросоувър, както и с първия масово произвеждан от марката електрически автомобил. А в края на март Alfa Romeo обяви , че планира да пусне кросоувър, който ще стане пряк конкурент на BMW X5, X6, като този флагмански модел ще бъде разработен през 2025 г.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 11 гласа.

Свързани новини