Отидете към основна версия

3 940 18

Вижте първия гръцки ръчно изработен всъдеход

  • гърция-
  • всъдеход-
  • keraboss-
  • super k

Иновацията ще се произвежда в малки партиди от 75 броя годишно

В Гърция дебютира Keraboss Super K, брутален всъдеход, който самите гърци наричат ​​„първият автомобил по техен собствен дизайн“. Има обаче известна уловка в това твърдение - първо, колата не се състои 100 процента от местни компоненти (например двигателят е заимстван от Mitsubishi), и второ, колата ще бъде сглобявана ръчно парче по парче, тъй като е планиро да се произвеждат само по 75 екземпляра годишно, тоест приблизително шест броя на месец.

Гърците обявяват, че Super K ще се предлага в дву- или четириместни версии и ще се задвижва от двигател на Mitsubishi. 3.2-метровият всъдеход е сертифициран за европейски пътища, оборудван е с ABS, въздушни възглавници и климатик. Разработчикът отбелязва още, че автомобилът е проектиран специално за експлоатация на гръцките острови и подготвен за местния климат.

Според информация на уебсайта на Keraboss ще се предлагат версии с два еднолитрови двигателя за избор - атмосферен с мощност 72 конски сили и компресорен, който развива 84 конски сили. Максималната скорост е 145 километра в час. Теглото на автомобила е само 840 килограма. Предварително обявената цена е 22 000 евро.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 9 гласа.

Свързани новини